Švédský sendvič

Švédský sendvič

Jediný kopr, co snesu, je s pořádným masem a hlavně za studena. Koprovka není nic pro mě. Naopak tenhle hot dog s masovými kuličkami… co vám budu povídat, příště k receptu připojíme ještě video rvačky, která se o tohle jídlo doma strhla.

Ingredience
6 New England hot dog buns - recept naleznete ZDE
500 g libového mletého vepřového masa
hrst hladkolisté peprželky
svazek kopru
70 g panko strouhanky
1 vejce
3 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku
4 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce cukru krupice
1 salátová okurka
brusinkový džem
slunečnicový olej
sůl
pepř


Postup
V míse si smícháme mleté vepřové maso, med, hořčici, vejce, panko strouhankou a najemno nasekanou petrželku. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Pomocí naběračky na zmrzlinu vytvarujeme cca 20 koulí. Vytvořené koule pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, který zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.





Troubu si předehřejeme na 200 °C. Každou kouli na plechu potřeme slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.



Mezitím si připravíme salátovou okurku, kterou nakrájíme na tenké plátky (cca 2 mm). V misce si smícháme vinný ocet s cukrem krupice a špetkou soli. Jakmile se nám cukr se solí rozpustí, zalijeme touto zálivkou nakrájenou okurku a přidáme 1 lžíci nasekaného kopru. Promícháme a případně dochutíme solí.
Bulky si podélně nařízneme a boky bulky opečeme na másle. Vnitřek bulky potřeme brusinkovým džemem a naplníme upečenými masovými koulemi spolu s plátky okurky. Ozdobíme koprem. Ihned podáváme.





Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/svedsky_sendvic

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.