Snad každý šéfkuchař má svůj recept na zastřená (jinak také ztracená) vejce. Jeden roztáčí vír, druhý přidává do vody ocet, třetí oboje a další je například vaří v potravinářské fólii. My jsme snad vyzkoušeli všechny způsoby a ne vždy odpovídal výsledek našim očekáváním. A kdo byl na vině? V naprosté většině vejce, někdy naše nešikovné ruce a někdy ne úplně nejlepší recept.
Základním předpokladem úspěchu jsou čerstvá vejce a čerstvá v tomto případě znamená, že si pro ně v ideálním případě dojdete přímo ke slepičkám do kurníku. Pokud totiž použijete při pošírování vejce méně čerstvá, tak se vám bílek v nejhorším případě ve vodě zcela rozplyne nebo se kolem vejce vytvoří nehezká bílková vlákna.
A co teď s tím? Vzdát se Vejce Benedikt? Přijít o Tureckou snídani? Smířit se s tím, že na chřestu s pošírovaným vejcem si už pochutnáte jenom v restauraci? NIKDY!!!
Proto vyzkoušejte tento recept na pošírované vejce podle Nigelly Lawson, který je hodnocený jako jeden z nejlepších. My mu dáváme 9 z 10. A ten bod si schováváme pro případ, že by přiletěli mimozemšťané a měli v zásobě ještě lepší postup.
Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/zastrene_vejce
Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.