Brownies

Brownies

Nežárlím ze své vlastní podstaty a také proto, že mi Blanka nedává příčinu. Vždy si říkám, že chytřejšího, krásnějšího a vtipnějšího nenajde. Zatím mi to vychází. Samozřejmě to, že jí držím doma pod zámkem, se na tom také neznatelně může podepsat. A i naši kluci, co jí nedají chvilku klidu. Takže mohu o sobě říci, že jsem v klidu. Jo a také jsem jí řekl, že kdyby jako něco, tak že ze mne udělá vraha a z případného nápadníka mrtvolu. Prostě jsem vyrovnaná osobnost v harmonickém vztahu.
Ale přísahám Bohu, že jestli se u nás někdy objeví Justin Gellatly, tak ho rovnou ve dveřích klepnu hokejkou přes hlavu, tělo spálím a ještě zahrabu někde za zdí hřbitova. Sice nevím kdo to je, ale Blanka už několik měsíců nemluví o nikom jiném. Mimochodem tyhle brownies jsou podle něj a je to hříšně dobré. Ale jsem v klidu, fakt.

Ingredience
100 g blanšírovaných mandlí
100 g blanšírovaných lískových oříšků
180 g změklého másla – na kostičky
300 g 70% čokolády – nasekaná
3 vejce
300 g cukru krupice
60 g hladké mouky
špetka soli


Postup
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 26 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem.
Mandle spolu s lískovými oříšky rozložíme na pečící plech a necháme je 10-15 minut opražit v rozehřáté troubě (občas promícháme). Oříšky s mandlemi necháme vychladnout a poté je nahrubo nasekáme.
Máslo a 240 g nasekané čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím pouze s pomocí dřevěné vařečky promícháme ve větší míse vajíčka s cukrem krupicí. Jakmile se nám vejce s cukrem spojí, začneme za stálého míchání přilévat rozehřátou čokoládu. Na závěr vmícháme nasekané oříšky, zbylou čokoládu, prosátou hladkou mouku a špetku soli. Směs vlijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.



Brownies (může se jevit mírně nedopečené) vyndáme, necháme ho zhruba 1 hodinu vychladnout a poté ho necháme uležet do druhého dne v lednici. Nejlépe chutná s kopečkem zmrzliny, polité javorovým sirupem, čokoládovou nebo karamelovou polevou.



Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/brownies

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.