Brownies


Nežárlím ze své vlastní podstaty a také proto, že mi Blanka nedává příčinu. Vždy si říkám, že chytřejšího, krásnějšího a vtipnějšího nenajde. Zatím mi to vychází. Samozřejmě to, že jí držím doma pod zámkem, se na tom také neznatelně může podepsat. A i naši kluci, co jí nedají chvilku klidu. Takže mohu o sobě říci, že jsem v klidu. Jo a také jsem jí řekl, že kdyby jako něco, tak že ze mne udělá vraha a z případného nápadníka mrtvolu. Prostě jsem vyrovnaná osobnost v harmonickém vztahu.
Ale přísahám Bohu, že jestli se u nás někdy objeví Justin Gellatly, tak ho rovnou ve dveřích klepnu hokejkou přes hlavu, tělo spálím a ještě zahrabu někde za zdí hřbitova. Sice nevím kdo to je, ale Blanka už několik měsíců nemluví o nikom jiném. Mimochodem tyhle brownies jsou podle něj a je to hříšně dobré. Ale jsem v klidu, fakt.

Ingredience
100 g blanšírovaných mandlí
100 g blanšírovaných lískových oříšků
180 g změklého másla – na kostičky
300 g 70% čokolády – nasekaná
3 vejce
300 g cukru krupice
60 g hladké mouky
špetka soli


Postup
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 26 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem.
Mandle spolu s lískovými oříšky rozložíme na pečící plech a necháme je 10-15 minut opražit v rozehřáté troubě (občas promícháme). Oříšky s mandlemi necháme vychladnout a poté je nahrubo nasekáme.
Máslo a 240 g nasekané čokolády necháme rozpustit ve vodní lázni. Mezitím pouze s pomocí dřevěné vařečky promícháme ve větší míse vajíčka s cukrem krupicí. Jakmile se nám vejce s cukrem spojí, začneme za stálého míchání přilévat rozehřátou čokoládu. Na závěr vmícháme nasekané oříšky, zbylou čokoládu, prosátou hladkou mouku a špetku soli. Směs vlijeme do vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.



Brownies (může se jevit mírně nedopečené) vyndáme, necháme ho zhruba 1 hodinu vychladnout a poté ho necháme uležet do druhého dne v lednici. Nejlépe chutná s kopečkem zmrzliny, polité javorovým sirupem, čokoládovou nebo karamelovou polevou.

Vytisknout

Uvařili jsme 24.3.2016


Komentáře

   odpovědět
Vyzkouseno, jen jsem zkratila mnozstvi cukru na 200 gramu. Nojono, nemuzu si pomoct a nabouravam cizi recepty. Vynikajici, snadne, rychle.
kublanka odpověděl(a)
Skvělé! Nabourávejte, nabourávejte, alespoň snáz budete odbourávat tuhle kalorickou bombu :-) DĚKUJEM 3
   odpovědět
Jsem na konci tehotenstvi a prepadla me silena chut na neco po domacku upeceneho a hodne sladkeho:) musim rict ze lepsi brownie jsem nejedla, diky za perfektni recept
kublanka odpověděl(a)
Děkujeme moc, tak ať chutnají i miminku za rok už je bude určitě baštit také :) ať vše dobře dopadne 1
   odpovědět
Splněno. Dobré a velmi syté. Jsem si říkala, že je to malé a že budu muset v sobotu ještě něco upéct a nemusím. Opravdu syté. Syn se ujišťoval zda mu zbude na kolej. U nás je to tak, že on přes týden ve škole šetří za své a o víkendu se může protrhnout za naše :-). Na otázku zda ví, že to či ono mají v supermarketu, odpovídá, zda vím kolik to stojí :-). Takže ! Zatímco on odjíždí v neděli naprosto zregenerován a připraven na jeho další "studium" (včera přijel sedřen v obličeji a na noze pomalu na kost , neptám se, neinformovaná matka, šťastná matka), my rodiče, jsme naprosto vyčerpaní plněním jeho zobáčku :-) s vydrancovanou spíží na holé dřevěné police 5 . Takže chápete, že inspiraci na vaření nutně potřebuji a doufám, že mě jednou v budoucnu mí vnuci pomstí :-).
kublanka odpověděl(a)
jsme rádi, že chutná a podporujeme nepřímo hladové studenty. Je to ještě 12 let zpátky, co jsem byl ve stejné pozici. V neděli po obědě (co nejrychleji od rodiny pryč) jsem měl plnou krosnu jídla a ještě dopoledne jsem obešel dědečky, babičky, tetičky a občas nějaké to kilčko pro studentíka bylo... byla to taková rodinná žebrota 1 1
   odpovědět
včera jsem je zkoušela a luxusní!
kublanka odpověděl(a)
super, to jsme moc rádi