Banh mi burger


Klasické bagety Banh mi zná naštěstí už každý. Například v Praze je několik restaurací, kde si je můžete objednat a nebudete určitě litovat. Pro ty ostatní může pomoci třeba tento recept ZDE.
Ale tentokrát jsme zkusili jinou variantu exotické chuti Banh mi a to rovnou v podobě klasického hamburgeru. A až to někdy uvidíte u McDonaldu nebo jinde, tak jim vyřiďte, že chceme podíl ze zisku.

Ingredience
4 hamburgerové bulky – recept naleznete ZDE
paštika z kuřecích nebo vepřových jater
200 ml majonézy
1 lžička srirachy
2 chilli papričky – nakrájená na kolečka
svazek koriandru
máslo na opečení bulek
Nakládaná zelenina
2 mrkve
½ ředkve daikon
5 lžic jablečného nebo bílého vinného octa
5 lžic cukru krupice
½ lžičky soli
Burger
600 g mletého hovězího masa
1 stéblo citrónové trávy
2 stroužky česneku
1 lžička maggi nebo sójové omáčky
½ lžičky rybí omáčky
1 lžička cukru krupice
½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
slunečnicový olej na potření


Postup
Mrkev spolu s daikonem oloupeme a nakrájíme je na nudličky o velikosti zápalky. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy a přidáme 5 lžic cukru krupice, 5 lžic octa a ½ lžičky soli. Dobře promícháme a necháme 15-20 minut vypotit. Poté scedíme, vyždímáme rukama a uložíme až do podávání v lednici.
Stéblo citrónové trávy naklepeme paličkou a nakrájíme najemno. Česnek rozdrtíme a spolu s nakrájenou citrónovou trávou, maggi, cukrem krupicí, rybí omáčkou a mletým pepřem přidáme k mletému masu a dobře promícháme. Maso necháme 30 minut odpočinout a poté z něj vytvarujeme 4 stejně velké burgery, které slabě potřeme slunečnicovým olejem. Grilujeme je cca 6-8 minut z každé strany v závislosti na požadovaném stupni propečení.
Majonézu si smícháme se srirachou. Hamburgerové bulky podélně rozřízneme a řezné plochy opečeme na pánvi slabě vymazané máslem. Spodní polovinu opečené bulky potřeme tenkou vrstvou paštiky, na kterou dáme burger, na něj nakládanou zeleninu, chilli papričky a koriandr. Na závěr přiklopíme horní polovinou bulky, kterou jsme potřeli majonézou smíchanou se srirachou.



Vytisknout

Uvařili jsme 20.2.2016


Komentáře

  Bahn mi odpovědět
Tak milá vážená posádko,podle vasi inspirace toto delam uz asi popáté a pokaždé v jiné podobě a každá mela obrovský úspěch.Ja mam totiž takovou uchýlku zásadně nedodrzovat recepty,vždy se snazim udělat lehce zdravesi formu nebo eventuelně nahradit nevim jinak co mam doma a mám pocit,ze se bude hodit.Váš recept jsem dodrzela,maso měním pokaždé a vzdy to dopadne skvěle,takze dekujeme! #1 se zverinovym burger,#2 pomalu vařené kuřecí i veprove trhane maso v BBQ omáčce,#3 bizoni burger.Posílám jedničku s hvězdou a můžu vam říct,ze z známého marketu v Chicagu,kde mi vietnamci dali nasaklou housku plnenou masem varenym ve vodě to opravdu nic moc společného.
kublanka odpověděl(a)
Bomba!!! To je paráda, tohle číst takhle v pondělí ráno, hned ten týden lépe začíná. Děkujeme a mějte se krásně :)