Vaření je pro Blanku někdy opravdová věda. To vše jen díky takové maličkosti, kterou je moje vybíravost. Pokud se zaseknu na nějaké surovině, tak se mnou nehne ani pár volů, natož žena tak drobná jako Blanka. A tady právě začíná Blanky bádání. Zkouší, testuje, ověřuje, prostě dumá nad všemi možnými polohami jednotlivého jídla. Nebojte, není to nic složitého, prostě uvaří, dá mi ochutnat, já jí to vrátím a za pár týdnů, měsíců, let to zkusí znovu. Jednou to přece musí vyjít.
Už je vám asi jasné, o jakou surovinu půjde v tomto receptu. Ano, uhádli jste, jedná se o dýni. Nemám rád dýni. Bohužel Blanka a kluci dýni milují a dokonce tak, že Mates, když objevil dýni v obchodě, tak jí musel mít. Díky Matyáši, moc hodný.
Konec legrace! Nevím, jak se to Blance povedlo, ale tahle varianta mi chutná. Neskáču dva metry štěstím do vzduchu, ale dokonce jsem si i přidal. Takže pokud máte doma také takového dýňového pokusného králíka, jako jsem já, zkuste tuhle variantu dýňové polévky.
A další tematická kapitola může být o kopru. Ale to bude mít Blanka výrazně těžší.
Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/dynova_polevka
Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.