Cibulové bhaji

Cibulové bhaji

Cibule, či bez cibule, to je oč tu běží. Od malička máme všichni doma rádi cibuli. A téměř mě šokovalo, že to není všude stejně, údajně jsou lidé co cibuli nemají rádi. Dokonce můj nejlepší kamarád cibuli doslova nesnáší a také si ho za to pěkně dobírám.
A proto na něm musíme někdy otestovat tento recept, protože jsem pevně přesvědčen, že svůj vztah k cibuli následně přehodnotí. Tyto cibulové kroužky "made in India" jsou chuťově tak bohaté, že na chuť samotné cibule můžete v klidu zapomenout. Posuďte sami...

Ingredience
Bhaji
350 g červené cibule na nudličky
100 g cizrnové mouky
1 vejce
1 ½ lžíce citrónové šťávy
1 zelená chilli paprička nasekaná najemno
¾ lžičky garam masala
¾ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky cayennského pepře
¼ lžičky mletého koriandru
¼ lžičky kurkumy
¾ lžičky soli
olej na smažení
čerstvý koriadr na podávání
limetky
Česneková raita
150 g řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané máty
pepř
sůl


Postup
V misce si prošleháme vejce s citrónovou šťávou a 6 lžícemi vody. Přidáme cizrnovou mouku, nasekanou papričku, koření, sůl a vymícháme dohladka. Těsto dáme na 15 minut odpočinout do lednice.
Mezitím si připravíme česnekovou raitu. V misce si smícháme řecký jogurt s utřeným česnekem a nasekanou mátou. Osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.
Do odpočinutého těstíčka přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a prsty dobře promícháme.



Rukou nabereme menší množství cibulové směsi, vytvarujeme kouli a položíme ji na pečící papír.



Ve vyšší pánvi si rozehřejeme větší množství oleje na 170 °C (můžeme použít i fritovací hrnec) a s pomocí lžíce do něj postupně vkládáme cibulové bhaji. Smažíme po 2-3 kusech 2-3 minuty dozlatova. Usmažené bhaji vyndáme děrovanou naběračkou a necháme je okapat na papírové utěrce. Ihned podáváme s česnekovou raitou, limetkami a lístky koriandru. Samozřejmě můžete zkusit i jiné druhy chutney, které naleznete zde .







Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/cibulove_bhaji

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.