Cibulové bhaji


Cibule, či bez cibule, to je oč tu běží. Od malička máme všichni doma rádi cibuli. A téměř mě šokovalo, že to není všude stejně, údajně jsou lidé co cibuli nemají rádi. Dokonce můj nejlepší kamarád cibuli doslova nesnáší a také si ho za to pěkně dobírám.
A proto na něm musíme někdy otestovat tento recept, protože jsem pevně přesvědčen, že svůj vztah k cibuli následně přehodnotí. Tyto cibulové kroužky "made in India" jsou chuťově tak bohaté, že na chuť samotné cibule můžete v klidu zapomenout. Posuďte sami...

Ingredience
Bhaji
350 g červené cibule na nudličky
100 g cizrnové mouky
1 vejce
1 ½ lžíce citrónové šťávy
1 zelená chilli paprička nasekaná najemno
¾ lžičky garam masala
¾ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky cayennského pepře
¼ lžičky mletého koriandru
¼ lžičky kurkumy
¾ lžičky soli
olej na smažení
čerstvý koriadr na podávání
limetky
Česneková raita
150 g řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
2 lžíce nasekané máty
pepř
sůl


Postup
V misce si prošleháme vejce s citrónovou šťávou a 6 lžícemi vody. Přidáme cizrnovou mouku, nasekanou papričku, koření, sůl a vymícháme dohladka. Těsto dáme na 15 minut odpočinout do lednice.
Mezitím si připravíme česnekovou raitu. V misce si smícháme řecký jogurt s utřeným česnekem a nasekanou mátou. Osolíme, opepříme a dáme vychladit do lednice.
Do odpočinutého těstíčka přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a prsty dobře promícháme.



Rukou nabereme menší množství cibulové směsi, vytvarujeme kouli a položíme ji na pečící papír.



Ve vyšší pánvi si rozehřejeme větší množství oleje na 170 °C (můžeme použít i fritovací hrnec) a s pomocí lžíce do něj postupně vkládáme cibulové bhaji. Smažíme po 2-3 kusech 2-3 minuty dozlatova. Usmažené bhaji vyndáme děrovanou naběračkou a necháme je okapat na papírové utěrce. Ihned podáváme s česnekovou raitou, limetkami a lístky koriandru. Samozřejmě můžete zkusit i jiné druhy chutney, které naleznete zde .





Vytisknout

Uvařili jsme 22.3.2015


Komentáře

   odpovědět
Ooo muj boze, to vypada uzasne! V kuchyni se sice nevyskytuji kazdy den, ale tohle rozhodne vyzkousim (snad to zvladne i zacatecnik).
PS: Nechcete me adoptovat? 5
kublanka odpověděl(a)
to je jednoduché - ten recept.
Pokud byste sháněli cizrnovou mouku, tak jí mají v Country Life.

no a těžká je ta adopce... jelikož doma vládnou dva kluci, kteří jen tak nepřijmou sestřičku a ještě starší, kterou by nemohli šikanovat tak jako rodiče 5 5 5
   odpovědět
Bhaji miluju!! Jeste jsem ho doma nedelala, ale dost jste me navnadili, urcite zkusim! A jinak - cibule je zaklad! ;)
kublanka odpověděl(a)
přesně tak, cibule je základ a tohle Bhaji je super, zkuste
   odpovědět
Velmi inspirativní recept. Vyzkouším na jedné odpůrkyni cibule a dám pak vědět. 1
Jo a poslala jsem vám hlas v kategorii foodblog roku. A mám 3 důvody :
1) zajímavé recepty
2) krásné fotky
3) milé povídání
Tak doufám že důvěru na vás nakladenou nezklamete 2
kublanka odpověděl(a)
Děkujeme děkujeme!
vyzkoušejte a dejte vědět

a ještě více děkujeme za hlas
1) Blanka se snaží najít recepty, které máme rádi a které jinde nejsou
2) to už i já jsem v šoku, jak si to Blanka začala fotit
3) to se snažím, aby to nebyl jen čistý recept, ale aby se třeba čtenář i zasmál... nebo třeba poučil něco nového :)

děkujeme a také doufáme, že důvěru v nás vloženou nezklameme 1