Růžičková kapusta je druh košťálové zeleniny, která nás zpravidla rozděluje na dva nesmiřitelné tábory – na ty, kdo kapustičku z duše nenávidí a na ty, kteří na ni nedají dopustit. A pokud máte v rodině stoupence obou táborů, tak se při snaze o zakomponování této zeleniny do vašeho jídelníčku dostáváte do zdánlivě neřešitelné situace. A přitom stačí tak málo, jenom ji dobře připravit.
Valná většina z vás určitě někdy zkoušela notoricky známou úpravu, kdy se kapustičky krátce povaří, ihned schladí ve studené vodě a potom se dozlatova opečou na pánvi. Určitě dobrá úprava, kterou asi nic nezkazíte, ale někdy se může stát, že jsou kapustičky uvnitř uvařené tak akorát, ale na povrchu jsou již převařené. Co s tím?
Řešení přináší úprava kapustiček podle Hestona Blumenthala, který kapustičky nejdříve rozebere na jednotlivé lístky a poté je zároveň smaží a vaří v páře. Díky této bleskurychlé úpravě, mají kapustičky krásně nasládlou chuť a každý kousek je uvařený stejně. Navíc se nerozvine nepříjemná vůně, která je důvodem, proč jsou někteří z vás s kapustičkami na válečné stezce.
Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/ruzickova_kapusta
Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.