Skandinávský bramborový salát

Skandinávský bramborový salát

Co by to bylo za Vánoce, kdyby se lidé nedokázali pohádat. Například kvůli bramborovému salátu. Slyšel jsem v práci nejednu výměnu názorů o tom, co správný bramborový salát musí, či nesmí obsahovat. Každý má svůj názor a svojí pravdu. Právě proto, jsme si pro vás připravili zase jiný bramborový salát, tentokrát z dalekého severu Evropy. Třeba někoho z vás natolik zaujme, že vystřídá svůj tradiční bramborový salát, tak jako se stane u nás doma (pokud přesvědčíme děti i babičku, rozuměj tchyni).

Chtěli bychom vám popřát krásné svátky, plné lásky a klidu. Zároveň vám přejeme úspěšný a inspirativní rok 2018 plný nových chutí a spousty odvahy zkoušet nové věci. Děkujeme vám za váš zájem o blog a na shledanou v novém roce!

Ingredience
750 g malých salátových brambor
2 červené cibule, nakrájené na kolečka
100 ml bílého vinného octa
6 kuliček černého pepře
1 lžička celého koriandru
50 g cukru krupice
4 vejce, uvařená natvrdo
150 ml zakysané smetany
1 ½ lžíce hrubozrnné hořčice
čerstvý kopr
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem pod studenou tekoucí vodou. Poté je v hrnci uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory ihned scedíme a necháme je mírně vychladnout.
Mezitím v malém hrnci přivedeme k varu za stálého míchání bílý vinný ocet s celým pepřem, koriandrem a cukrem krupicí. Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhneme ho z ohně a horkým octem v misce přelijeme na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Cibuli necháme 30 minut marinovat.
V salátové míse smícháme zakysanou smetanu s hrubozrnnou hořčicí, přidáme 1 lžičku octového nálevu z cibule a podle chuti osolíme a opeříme. Dobře promícháme. Vychladlé brambory nakrájíme i se slupkou na čtvrtiny a jemně je promícháme s hořčičným dresinkem. Cibuli scedíme a spolu s nakrájenými vejci je přidáme do bramborového salátu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme posypané čerstvým koprem.



Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/skandinavsky_bramborovy_salat

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.