Kořeněné kuře s mrkvovo-cizrnovým salátem
Cizrnu zná snad už téměř každý. O trochu méně čtenářů má i zkušenost jak chutná. Ale kolik procent čtenářů ví, jak vypadá rostlina cizrny? Musíme se přiznat, že do teď jsme to nevěděli. Že já něco nevím, je vcelku pravidlem, ale že ani Blanka nevěděla, jak vypadá rostlina cizrny je pro mne šokující. Škodolibě šokující, protože výjimečně v tom nejsem sám. Tak až si budete připravovat toto výborné kuře se salátem z cizrny a mrkve, tak si zkuste "vygooglit" jak vypadá rostlina cizrny. A vy, co to víte, tak prosím nenapovídejte. I když je dost možné, že poslední dva lidé na celém světě, kteří nevěděli jak vypadá rostlina cizrny, jsme byli my dva.
Ingredience (4 porce)
Kuře
8-12 kuřecích paliček
5 lžic olivového oleje
1 lžíce najemno nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku, najemno nastrouhané
1 lžička mletého chilli
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
1 lžička garam masala
1 limeta, šťáva
sůl
zakysaná smetana na podávání
Mrkvovo-cizrnový salát
5 lžic olivového oleje
1 zelená chilli paprička, nakrájená na kolečka
1 stroužek česneku, nasekaný najemno
400 g sterilované cizrny, scezená a propláchnutá
3 mrkve, nakrájené na nudličky
1 limeta
svazek čerstvého koriandru
čerstvě mletý černý pepř
sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme olivový olej, nastrouhaný zázvor, nastrouhaný česnek, chilli, mletý koriandr, kurkumu, garam masalu a šťávu z 1 limety. Přidáme kuřecí paličky a dobře je v marinádě obalíme. Necháme 20-30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
Mezitím si ve velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni 5 lžic olivového oleje, přidáme nakrájenou chilli papričku s najemno nasekaným česnekem a necháme krátce orestovat. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, osolíme, necháme krátce orestovat a stáhneme z ohně. Na závěr přimícháme scezenou a propláchnutou cizrnu a dochutíme limetovou šťávou, pepřem a solí. Těsně před podáváním vmícháme nahrubo nasekaný koriandr.
Odpočinuté kuřecí paličky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava. Ihned podáváme s mrkvovo-cizrnovým salátem a kopečkem zakysané smetany.
Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/korenene-kure-s-mrkvovo-cizrnovym-salatem
Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.