Pivní slider


Mít známého právníka, je skvělá věc. Mít kamaráda instalatéra, to je dokonce k nezaplacení. Nedej bože pokud máte v rodině zubaře, rázem jste zbaven nejednoho bolestivého problému. Konexe, známosti, to hýbe světem. Bohužel i v negativním slova smyslu. Kolibřík, Mazánek nebo Tonda Blaník by mohli vyprávět.
Avšak mít známého majitele pivovaru, panečku, to je bezesporu pozitivní konexe. Možná lehký stín vrhá na mé drobné bříško, na druhou stranu je doba oslavy pivního pupku, respektive hitem je "dad bod". Takže se opět obětuji a zase po letech mé tělo stoupá na společenském žebříčku. Jak říkám, mít za kamarády takhle šikovné pivovarníky, je velmi velmi pozitivní záležitost.

Ingredience
18 bulek (recept na těsto naleznete ZDE)
Trhané kuřecí
4 kuřecí stehna s kostí a kůží
4 lžíce slunečnicového oleje
3 stroužky česneku - nasekaný najemno
120 ml hoisin omáčky
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce medu
330 ml černého piva typu ALE
120 ml kuřecího vývaru
sůl
Cuketové špagety
1 středně velká cuketa
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
chilli paprička
sůl
pepř


Postup
Při přípravě bulek postupujeme podle receptu na New England hot dog bun. Vykynuté těsto, na rozdíl od původního receptu, rozdělíme na 18 stejně velkých částí, ze kterých vytvarujeme kuličky. Kuličky pokládáme do pekáče o rozměru 35x20 cm, který vymažeme máslem.



Pekáč zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 60-90 minut kynout. Těsto musí zdvojnásobit svoji velikost a bulky by se nám měly spojit. Vykynuté bulky potřeme ½ prošlehaného vejce s 1 lžící plnotučného mléka a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme je dozlatova 15-20 minut. Upečené bulky ihned z pekáče vyklopíme a necháme je vychladnout a mřížce.



Trhané kuřecí
V silnostěnném hrnci si rozpálíme 2 lžíce slunečnicové oleje, na kterém ze všech stran opečeme dozlatova osolená kuřecí stehna. Poté je podlijeme kuřecím vývarem a 200 ml piva, přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme doměkka (30-45 minut).
Mezitím co se nám dusí stehna, připravíme si omáčku. Na mírném ohni si rozehřejeme 2 lžíce slunečnicového oleje, na kterém krátce orestujeme najemno nasekaný česnek. Jakmile česnek začne vonět, přilijeme hoisin omáčku, sójovou omáčku, 1 lžíci medu a zbývající pivo. Na mírném ohni za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Jakmile se nám maso odděluje od kostí, stáhneme z ohně a necháme ho mírně vychladnout. Poté kuřecí stehna zbavíme kůže a kostí, maso s pomocí dvou vidliček natrháme a promícháme ho se zredukovanou omáčkou.

Cuketové špagety
Cuketu podélně nakrájíme na dlouhé tenké nudličky (pouze část bez semen). V silnostěnné pánvi si na mírném ohni rozpálíme olivový olej, na kterém krátce orestujeme najemno nasekaný česnek. Poté přidáme nakrájenou cuketu, kterou restujeme do změknutí. Změklou cuketu osolíme a opepříme.



Jednotlivé bulky od sebe oddělíme a přepůlíme. Na spodní polovinu navrstvíme natrhané kuřecí, cuketové špagety a podle chuti chilli papričku. Vše přiklopíme horní polovinou bulky a spíchneme párátkem. Ihned podáváme, nejlépe s černým pivem.









Vytisknout

Uvařili jsme 27.5.2015


Komentáře

   odpovědět
Chtěla bych se zeptat jestli chutná i studené, moc mě recept zaujal a udělala bych ho na návštěvu, ale rozhodně se nebude jíst hned po připravení, ale až za dvě tři hodinky.
Vypadá úžasně a hlavně je velmi velmi netradiční, oproti česnekové pomazánce na vece (i když i tu máme rádi) 1
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, to by nemělo být problém. Jen je lepší to skládat až s návštěvou, aby se bulka nerozmáčela. Jinak maso se dá nechat pod alobalem, nebo ohřát krátce v troubě. Uvidíte, snad to zaboduje víc než (i námi) oblíbené veky s pomazánkou.
   odpovědět
Úžasný blog ,úžasné recepty a fotky 1 ,recepty průběžně vařím...
moc děkuji
kublanka odpověděl(a)
děkujeme moc! to jsme rádi, že podle nás vaříte! ještě jednou díky 1