1 kg kuřecích křídel
30 g hladké kukuřičné mouky
2 ½ lžičky soli
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky mletého černého pepře
slunečnicový olej na smažení
Těstíčko
70 g hladké kukuřičné mouky
35 g rozdrcených slaných krekrů
35 g hladké mouky
1 lžíce chilli vloček
½ lžičky soli
2 ½ lžičky granulovaného česneku
¼ lžičky kypřícího prášku
70 ml vodky
2 lžíce korejské chilli pasty gochujang
Korejská BBQ omáčka
3 lžíce gochujang
3 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
2 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku – utřený
Nakládaná bílá ředkev
1 bílá ředkev daikon
80 ml bílého vinného octa
80 ml cukru krupice
80 ml vody
1 lžička soli
Postup
Daikon oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti 5-10 mm. V misce smícháme vodu s vinným octem, cukrem krupicí a solí. Jakmile se cukr se solí zcela rozpustí, přidáme kostičky ředkve a promícháme. Ředkev i s nálevem přelijeme do uzavíratelné nádoby s rovným a širokým dnem, přiklopíme a necháme přes noc při pokojové teplotě. Následující den přendáme nádobu do lednice, kde ředkev necháme marinovat 1-2 dny.
V misce smícháme 30 g kukuřičné mouky s 2 ½ lžičkami soli, ½ lžičkou kypřícího prášku a mletým černým pepřem. Přidáme kuřecí křidýlka, která ve směsi obalíme. Přebytek obalovací směsi oklepeme a křidýlka rozložíme na rošt, kde je nezakrytá necháme odpočívat 1 hodinu.

Mezitím si připravíme BBQ omáčku. Všechny ingredience dáme do malého hrnce a necháme na mírném ohni za stálého míchání probublávat 3-5 minut. Poté necháme vychladnout a ponecháme na podávání.
Troubu si předehřejeme na 160 °C. V hluboké pánvi rozehřejeme minimálně 5 cm vysokou vrstvu slunečnicového oleje na 175 °C. V misce smícháme vodku s 250 ml vody a 2 lžícemi pasty gochujang. V jiné misce smícháme kukuřičnou mouku, drcené krekry, hladkou mouku, chilli vločky, sůl, granulovaný česnek a kypřící prášek. Bezprostředně před smažením přilijeme směs vodky a vody (směs by měla být tekutá).
Postupně jednotlivá křidýlka obalíme v těstíčku (přebytek necháme okapat) a s pomocí např. pinzety kuřecí křídlo několik sekund podržíme v oleji tak, aby se nedotýkalo dna. Smažíme dozlatova 8-10 minut. Usmažená kuřecí křidýlka uchováváme teplá v předehřáté troubě na pečícím roštu, pod který umístíme plech na odkapávání přebytečného oleje.
Kuřecí křidýlka podáváme s připravenou BBQ omáčkou a nakládanou ředkví. Podle chuti můžeme posypat nasekanou zelenou natí jarní cibulky, sezamem a nakrájenými chilli papričkami.

Komentáře
Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.