Ingredience
300 g hnědých žampiónů
50 ml olivového oleje + na podávání
20 g másla
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička tymiánových lístků + svazek tymiánu
1 lžíce najemno nakrájené pažitky + na podávání
balzamikový ocet
6 vajec
6 plátků ciabatty – recept naleznete ZDE
slunečnicový olej na smažení
Postup
Houby si nakrájíme na čtvrtiny, 1 stroužek česneku a šalotku nakrájíme najemno. Na mírném ohni si ve velké pánvi rozpálíme 50 ml olivového oleje, přidáme nakrájené houby, které necháme opéct dozlatova (2-3 minuty). Houby vyndáme z pánve děrovanou naběračkou na talíř. Do pánve přidáme máslo a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Jakmile začne máslo pěnit, přidáme najemno nakrájenou šalotku, česnek a lístky tymiánu. Za stálého míchání necháme šalotku na mírném ohni změknout (1-2 minuty). Poté přidáme orestované houby, promícháme a dochutím solí a pepřem. Těsně před podáváním přidáme 1 lžíci nasekané pažitky.
Na grilu opečeme z obou stran plátky ciabatty. Ihned je potřeme stroužkem česneku a s pomocí malého svazku tymiánu je potřeme směsí olivového oleje s kapkou balzamikového octa.
Na slunečnicovém oleji si usmažíme volská oka.
Na plátky opečené ciabatty navrstvíme opečené houby, volské oko a vše na závěr posypeme najemno nakrájenou pažitkou.
Houbová bruschetta
Ty krásná víkendová rána, kdy se válíte v posteli, přiběhnou roztomilé děti a skočí k vám do postele. To je tak roztomilé, především třeba v šest ráno. A víte co je lepší? Když ty děti nejsou doma a jste doma sami. A úplně nejlepší je, když máte svátek, spíte jako dudek a probudí vás vůně vajíček, hub a opečeného chleba. Asi se nikdo nebude divit, že místo minerální vody, jsem si nalil skleničku vína. Pouze nechápu, kdy to Blanka všechno stihla uvařit. Že bych si pospal?
Uvařili jsme 25.7.2015
Komentáře