Ricottové knedlíčky

Ricottové knedlíčky

Asi není třeba zmiňovat, že moje nejoblíbenější kuchyň je ta italská. Stejně jako fotbal, víno, Umberto Ecco, Roberto Saviano, Pavarotti nebo účetní Fantozzi. A v tomto výčtu by neměl chybět i Gennaro Contaldo, který je můj nejoblíbenější kuchař. Nejen pro jeho nesporné kuchařské kvality, ale i pro jeho smysl pro humor a přístup k životu, tolik mě blízký. Zkuste jeho rodinný recept na ricottové knedlíčky a hned poznáte proč tohoto pána máme doma tak moc rádi.
Blanka tvrdí, že toto jídlo je hotové za 15 minut, včetně domácích knedlíčků. Nedokážu to posoudit, mne by trvalo minimálně 150 minut. Ale schválně vyzkoušejte a dejte vědět, za jak dlouho jste to sami uvařili. Vzhůru na startovní pozice a FORZA ITALIA!

Ingredience:
200 g hladké mouky
225 g čerstvé ricotty
3 žloutky
30 g parmezánu
špetka muškátového oříšku
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 plechovky konzervovaných rajčat
svazek bazalky
olivový olej
sůl
pepř


Postup
Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku. Na 6 lžicích olivového oleje orestujeme najemno nasekaný česnek s najemno nasekanou chilli papričkou. Přidáme konzervovaná rajčata, která jsme podélně překrojili, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 10 minut.
Mezitím si v mise smícháme mouku, ricottu, nastrouhaný parmezán, žloutky, sůl a muškátový oříšek. Pokud je to jenom trochu možné, použijeme při přípravě čerstvou ricottu. Na chuti knedlíčků je to velmi výrazně znát.



Vypracujeme měkké a mírně lepivé těsto. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, prohněteme a rozdělíme na dvě části. Z každé části vyválíme dlouhý váleček, který nožem rozkrájíme na zhruba 1-2 cm kousky.



Knedlíčky vaříme v osolené vodě 3-4 minuty (musí nám vyplavat na hladinu).
Uvařené knedlíčky ihned vyndáme děrovanou naběračkou, přidáme je do rajčatové omáčky spolu s velkou hrstí nasekané bazalky a promícháme.
Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem a posypané bazalkou.



Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/ricottove_knedlicky

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.