Nashville Hot Wings

Nashville Hot Wings

Zatímco slabší kusy mají potřebu si „život osladit“ my jsme se vydali naprosto opačnou cestou. Vnést do našich všedních dnů trochu vzruchu a dobrodružství. Pro tyto účely jsme si vybrali vysoce pikantní věhlasné křidýlka z Nashvillu. Huba nás teď pálí všechny, ale cítíme se jako drsní rebelové. Pocit, který by nám žádná bábovka nedodala. Jen se bojím, že pikantní pocit z této rebelie zažijeme všichni čtyři ještě jednou… tak nějak k ránu.

Ingredience (na 4 porce)
1 kg kuřecích křidýlek
½ lžíce čerstvě mletého černého pepře
sůl
2 vejce
250 ml kysaného podmáslí
1 lžíce Tabasca
250 g hladké mouky
3 lžíce kajenského pepře (nebo podle chuti)
1 lžíce hnědého cukru
½ lžičky mletého chilli
½ lžičky granulovaného česneku
½ lžičky sladké papriky
slunečnicový olej na smažení

Postup
Kuřecí křidýlka dáme do uzavíratelné nádoby, dobře je osolíme, opepříme čerstvě mletým černým pepřem a důkladně promícháme. Nádobu uzavřeme a křidýlka necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce (ideálně přes noc).
V míse prošleháme podmáslí s Tabascem a vejci. V jiné míse promícháme hladkou mouku s ½ lžičky soli.
Fritovací hrnec nebo hlubokou pánev naplníme vysokou vrstvou slunečnicového oleje, který rozehřejeme na 160 °C.
Namarinovaná křidýlka osušíme papírovými utěrkami a po jednom je postupně obalíme v mouce (přebytek oklepeme), podmáslí a opět v mouce. Obalená křidýlka pokládáme na pečicí mřížku nebo na plech vyložený pečicím papírem.
Obalená kuřecí křidýlka smažíme po částech v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Usmažená křidýlka zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce.
Jakmile máme všechny kuřecí křidýlka usmažená, necháme olej mírně vychladnout a v tepelně odolné misce si mezitím promícháme kajenský pepř, hnědý cukr, mleté chilli, granulovaný česnek a papriku.
Jakmile není olej příliš horký, odlijeme 125 ml a přidáme ho ke koření. Promícháme a kořeněným olejem potřeme usmažená křidýlka. Ihned podáváme s kyselými okurkami a plátky toastového chleba.



Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/nashville_hot_wings

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.