Broskvová zmrzlina

Broskvová zmrzlina

Jóóó, to létóóó – čas, kdy ženy zkracují své oblečení, aniž by to bylo úměrné jejich postavám. Čas, kdy si muži myslí, že nejlepší nápad je jezdit v přecpané MHD svlečeni do půli těla. Čas, kdy veškeré konflikty v práci jsou pouze o tom, na jaké straně barikády bojujete, zda jste fanoušek klimatizace anebo její zatvrzelý odpůrce. Čas malin a třešní zralých, čas zahrádek s oroseným pivem, čas zmrzliny.
A v neposlední řadě čas anginy našich kluků, jelikož proč by třeba o prázdninách mohli být zdraví, že? No a jak všichni ze školních let si správně pamatujeme, na anginu je zmrzlina přípustná. Ještě na vytrhnutý moudrák, ale těmi naše předškolní děti ještě nedisponují. Takže koukáme z okna a cpeme se zmrzlinou. A jaké léto máte vy?

Ingredience (6-8 nanuků)
700 g vypeckovaných broskví – rozčtvrcené
125 ml cukru krupice
1 lžička citrónové šťávy
180 g creme fraiche nebo 30 % zakysané smetany


Postup
Broskve, cukr a citrónovou šťávu promícháme ve středně velkém hrnci a necháme zhruba 30 minut vypotit při pokojové teplotě. Jakmile puštěná šťáva zakryje dno hrnce, začneme broskve za stálého míchání pomalu zahřívat. V okamžiku, kdy se cukr zcela rozpustí, zvýšíme teplotu a broskve povaříme do změknutí. Necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka. Rozmixované broskve promícháme s creme fraiche, naplníme připravené formičky a necháme zamrazit.



Vytištěno z http://www.kublanka.cz/index/broskvova_zmrzlina

Dobrou chuť přeje Kuba a Blanka.