600 g kuřecích stehenních řízků
8-10 jarních cibulek
slunečnicový olej
10-15 bambusových napichovátek (12-14 cm)
Yakitori omáčka
125 ml sójové omáčky
125 ml mirinu
60 ml saké
60 ml vody
2 lžičky třtinového cukru
Postup
Bambusová napichovátka namočíme do studené vody na minimálně 30 minut. Do menšího hrnce dáme sójovou omáčku, mirin, sake, vodu, 2 lžičky třtinového cukru a zelenou část z jedné jarní cibulky a prudce přivedeme k varu. Jakmile omáčka začne vřít, stáhneme plamen a necháme vařit nezakryté na velmi mírném ohni do zredukování na polovinu (cca 30 minut). Zredukovanou omáčku necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Třetinu omáčky odlijeme a ponecháme na servírování.
Bílé až světle zelené části jarních cibulek překrájíme na zhruba 2,5 cm velké kousky. Zbývající části jarních cibulek můžeme nakrájet nudličky, které namočíme do studené vody, čímž se nám krásně zkroutí.
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na 2,5 cm velké kostky, které spolu s nakrájenou jarní cibulkou střídavě napichujeme na namočená napichovátka. Grilovací rošt jemně potřeme slunečnicovým olejem. Špízy grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. V průběhu grilování špízy potíráme připravenou yakitori omáčkou, která by nám měla zkaramelizovat. Ugrilované špízy na závěr potřeme zbylou třetinou yakitori omáčky. Podáváme s rýží a najemno nakrájenou natí jarní cibulky.

Komentáře
<a href="http://neplechanaplechu.blogspot.cz/">NEPLECHA NA PLECHU</a>
Jinak máte moc hezký blog, tak ať se daří a ať vás to baví stejně tak jako to bude určitě bavit vaše čtenáře.