120 g + 40 g minimálně 70% čokolády
120 g másla
2 vejce
150 g cukru krupice
55 g hladké mouky
35 g kvalitního kakaa
špetka soli
vločková sůl na podávání
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. V tepelně odolné misce rozpustíme na vodní lázni za občasného míchání máslo se 120 g nalámané čokolády. Jakmile je směs dokonale hladká, stáhneme misku z vodní lázně a směs necháme mírně vychladnout.
Mezitím ve středně velké míse vyšleháme vejce spolu s cukrem krupicí do pěny. Poté za pomalého šlehání vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Hladkou mouku s kakaem a špetkou soli prosejeme do jiné misky, dobře promícháme a poté sypké suroviny zapracujeme s pomocí stěrky k čokoládové směsi. Těstem naplníme do ¾ muffinové formičky vyložené papírovými košíčky, posypeme zbytkem nahrubo nasekané čokolády a pečeme v předehřáté troubě 14–16 minut. Necháme zcela vychladnout. Těsně před podáváním můžeme jemně posypat vločkovou solí.

Komentáře
K
Diiiiiiiiiiky!
Skvělé - jedine na co te nepomuze je bolest zubu - verte mi! :))
Ale super ze to funguje
Použila jsem 70% čokoládu podle receptu a spolu s celkem velkým množstvím kakaa je to síla. Doba pečení odpovídá vláčné konzistenci jako u brownies.