Tyrolské knedlíky


Silný vývar, k tomu knedlík se špekem a vzhůru na sjezdovku. Myslím, že tohle jídlo vysvětluje úspěchy rakouských sjezdařů mnohem více než přítomnost tamních kopečků zvaných Alpy. Ostatně po téhle polévce bych byl schopný vyběhnout i horu K2 nahoru a dolů a ještě nafotit deset selfíček k tomu. Tolik tyrolský knedlík dodá síly. A vzhledem k tomu, že různé nemoci útočí, tak je to výborná zbraň na tu nekonečnou bitvu o vlastní zdraví. Polévkám zdar a Tyrolsku zvláště!

Ingredience
6 rohlíků z předchozího dne
250 ml vlažného mléka
2 vejce
3 lžíce strouhanky
80 g slaniny – nakrájená na velmi malé kostičky
30 g másla
pažitka
pepř
sůl
1 ½ l hovězího vývaru


Postup
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme je trochou vlažného mléka. Mezitím si na másle osmažíme dozlatova najemno nakrájenou slaninu.
K namočeným rohlíkům přilijeme zbývající mléko, přidáme usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promícháme. Těsto zahustíme strouhankou.
Mokrýma rukama vytvarujeme 8-12 velkých knedlíků, které vaříme v osolené vodě 10-15 minut. Uvařené tyrolské knedlíky dáme do velké mísy, zalijeme je horkým vývarem a posypeme je najemno nakrájenou pažitkou.

Vytisknout

Uvařili jsme 29.10.2015


Komentáře

Jméno
Kontrola captcha
Text
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
  speckknoedel odpovědět
Dobrý den,
vaše recepty jsou luxusní ... špekové canederli (tak jim říkají) italští Tyroláci ještě sypou nastrouhaným parmazánem a špek může být doplněn/nahrazen tvrdším sýrem.
A můžou se podávat s i bez vývaru. To jen pro info ... pár let jsem v Itálii žila.
Každopádně díky za inspiraci !
  speckknodel odpovědět
Když jsem nedávno viděla Blanky germknodel, tajne jsem doufala, ze speckknodel bude někdy nasledovat. Na sjezdovce nejlepší, ale ten váš budu muset vyzkoušet. A tu sjezdovku uz si domyslim:)
kublanka odpověděl(a)
1 jako germknodel dobrý, ale tohle je presne muj šálek čaje :) a na sjezdovku si asi jeste hodne pockame :))