6 rohlíků z předchozího dne
250 ml vlažného mléka
2 vejce
3 lžíce strouhanky
80 g slaniny – nakrájená na velmi malé kostičky
30 g másla
pažitka
pepř
sůl
1 ½ l hovězího vývaru
Postup
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme je trochou vlažného mléka. Mezitím si na másle osmažíme dozlatova najemno nakrájenou slaninu.
K namočeným rohlíkům přilijeme zbývající mléko, přidáme usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promícháme. Těsto zahustíme strouhankou.
Mokrýma rukama vytvarujeme 8-12 velkých knedlíků, které vaříme v osolené vodě 10-15 minut. Uvařené tyrolské knedlíky dáme do velké mísy, zalijeme je horkým vývarem a posypeme je najemno nakrájenou pažitkou.

Komentáře
vaše recepty jsou luxusní ... špekové canederli (tak jim říkají) italští Tyroláci ještě sypou nastrouhaným parmazánem a špek může být doplněn/nahrazen tvrdším sýrem.
A můžou se podávat s i bez vývaru. To jen pro info ... pár let jsem v Itálii žila.
Každopádně díky za inspiraci !