Tyrolské knedlíky


Silný vývar, k tomu knedlík se špekem a vzhůru na sjezdovku. Myslím, že tohle jídlo vysvětluje úspěchy rakouských sjezdařů mnohem více než přítomnost tamních kopečků zvaných Alpy. Ostatně po téhle polévce bych byl schopný vyběhnout i horu K2 nahoru a dolů a ještě nafotit deset selfíček k tomu. Tolik tyrolský knedlík dodá síly. A vzhledem k tomu, že různé nemoci útočí, tak je to výborná zbraň na tu nekonečnou bitvu o vlastní zdraví. Polévkám zdar a Tyrolsku zvláště!

Ingredience
6 rohlíků z předchozího dne
250 ml vlažného mléka
2 vejce
3 lžíce strouhanky
80 g slaniny – nakrájená na velmi malé kostičky
30 g másla
pažitka
pepř
sůl
1 ½ l hovězího vývaru


Postup
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme je trochou vlažného mléka. Mezitím si na másle osmažíme dozlatova najemno nakrájenou slaninu.
K namočeným rohlíkům přilijeme zbývající mléko, přidáme usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promícháme. Těsto zahustíme strouhankou.
Mokrýma rukama vytvarujeme 8-12 velkých knedlíků, které vaříme v osolené vodě 10-15 minut. Uvařené tyrolské knedlíky dáme do velké mísy, zalijeme je horkým vývarem a posypeme je najemno nakrájenou pažitkou.

Vytisknout

Uvařili jsme 29.10.2015


Komentáře

  speckknodel odpovědět
Když jsem nedávno viděla Blanky germknodel, tajne jsem doufala, ze speckknodel bude někdy nasledovat. Na sjezdovce nejlepší, ale ten váš budu muset vyzkoušet. A tu sjezdovku uz si domyslim:)
kublanka odpověděl(a)
1 jako germknodel dobrý, ale tohle je presne muj šálek čaje :) a na sjezdovku si asi jeste hodne pockame :))