1 kg kuřecích kousků (např. paličky, křídla)
1 snítka rozmarýnu, najemno nasekaná
1 bobkový list
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 citron, šťáva
100 ml olivového oleje
130 g hladké mouky
3 vejce, prošlehané
řepkový olej na smažení
Na podávání
vločková sůl
citron
Postup
V uzavíratelné misce smícháme nasekaný rozmarýn s bobkovým listem, plátky česneku, citronovou šťávou a olivovým olejem. Přidáme kuřecí kousky a důkladně je v marinádě obalíme. Misku uzavřeme a maso necháme minimálně 1 hodinu marinovat v chladničce.
Pečicí troubu předehřejeme na 140 °C. Do středu trouby umístíme pečicí rošt s plechem, do kterého bude odkapávat přebytečný tuk.
Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na cca 150 °C. Naložené kousky masa obalíme v mouce a následně v prošlehaných vejcích. Obalené kousky postupně smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, přibližně 15 minut. Osmažené maso zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce, poté je přendáme na pečicí rošt, kde je udržujeme v teple do podávání.
Podáváme posypané vločkovou solí a s klínky citronu.

Komentáře