Těstoviny s čočkou


Už zase „červené“ špagety? Zní ode mne dotaz pokaždé, když doma je prázdná lednička a Blanka se chystá narychlo udělat večeři poté, co jsme v půl osmé teprve dorazili domu z fotbalu. Ano, v hektické době i v kuchyni foodblogerky zavládne stereotyp a především pragmatismus. Naštěstí dokážu, i s vydatnou pomocí obou dětí, být velmi urputný a Blance pragmatismus spíše zavelí změnit jídelníček, ať má od nás klid. No a přesně v těchto chvílích nás naprosto posadí na zadek večeří jako je dnešní recept. Takže věřte, že tenhle recept si Blanka může dovolit klidně i třikrát za sebou. Není náhoda, že jsem si výjimečně nechal udělat porci i dnes do práce.

Ingredience
200 g zelené francouzské čočky
hrst sušených lesních hub
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
300 g passaty
300 g sušených těstovin
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Na podávání
parmezán
čerstvá petrželka

Postup
Francouzskou zelenou čočku uvaříme podle návodu na obalu a ihned po uvaření ji scedíme. Sušené houby zalijeme v misce vroucí vodou a necháme je chvilku odstát.
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce ho orestujeme. Jakmile se česnek rozvoní, vlijeme do pánve passatu a přidáme scezené houby. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání zhruba 15 minut. Poté vmícháme uvařenou čočku a necháme krátce prohřát. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím uvaříme těstoviny ve velkém množství osolené vody al dente. Těstoviny scedíme a vmícháme do připravené omáčky. Ihned podáváme posypané nahrubo natrhanou petrželku a nastrouhaným parmezánem.

Vytisknout

Uvařili jsme 6.11.2019


Komentáře

  Spherical specimen ... odpovědět
http://slkjfdf.net/ - Pojofeser <a href="http://slkjfdf.net/">Aurelubis</a> zvg.gwjm.kublanka.cz.ckd.wr http://slkjfdf.net/
  paráda odpovědět
Ahoj, dost podobný recept doma děláváme, jen s bramborami, místo těstovin. ☺
<a href="https://monalisabeautyeri.blogspot.com/">Blog MonalisaBeautyEriAnna</a>
   odpovědět
Dnes jsem objevila tento blog / díky odkazu na Fb na Naan/ a jsem nadšená.
A ještě více mně nadchly tyto těstoviny s čočkou jako bezmasá a zdravá alternativa . Červené špagety mám moc ráda a změna se hodí ... a ještě díky tomu zařadím luštěniny do jídelníčku, skvělé ..
1 1
   odpovědět
Omáčka příjemně překvapila. Nejdřív jsem ji uvařila jako nouzovku, když nám v karanténě docházely zásoby. Naštěstí těstoviny, zelená čočka, sušené houby a parmezán byly doma. Passatu jsem nahradila domácí rajčatovou šťávou. Vaření trochu ala Babica, ale bylo to dobré, takže už patří mezi recepty, jak rozumně využít čočku.
kublanka odpověděl(a)
Skvělé, to máme radost, my sami tohle jídlo během karantény nejednou protočili :) hezký den