Těstoviny s čočkou
Už zase „červené“ špagety? Zní ode mne dotaz pokaždé, když doma je prázdná lednička a Blanka se chystá narychlo udělat večeři poté, co jsme v půl osmé teprve dorazili domu z fotbalu. Ano, v hektické době i v kuchyni foodblogerky zavládne stereotyp a především pragmatismus. Naštěstí dokážu, i s vydatnou pomocí obou dětí, být velmi urputný a Blance pragmatismus spíše zavelí změnit jídelníček, ať má od nás klid. No a přesně v těchto chvílích nás naprosto posadí na zadek večeří jako je dnešní recept. Takže věřte, že tenhle recept si Blanka může dovolit klidně i třikrát za sebou. Není náhoda, že jsem si výjimečně nechal udělat porci i dnes do práce.
200 g zelené francouzské čočky
hrst sušených lesních hub
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
300 g passaty
300 g sušených těstovin
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Na podávání
parmezán
čerstvá petrželka
Postup
Francouzskou zelenou čočku uvaříme podle návodu na obalu a ihned po uvaření ji scedíme. Sušené houby zalijeme v misce vroucí vodou a necháme je chvilku odstát.
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce ho orestujeme. Jakmile se česnek rozvoní, vlijeme do pánve passatu a přidáme scezené houby. Na mírném ohni vaříme za občasného míchání zhruba 15 minut. Poté vmícháme uvařenou čočku a necháme krátce prohřát. Podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím uvaříme těstoviny ve velkém množství osolené vody al dente. Těstoviny scedíme a vmícháme do připravené omáčky. Ihned podáváme posypané nahrubo natrhanou petrželku a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
<a href="https://monalisabeautyeri.blogspot.com/">Blog MonalisaBeautyEriAnna</a>
A ještě více mně nadchly tyto těstoviny s čočkou jako bezmasá a zdravá alternativa . Červené špagety mám moc ráda a změna se hodí ... a ještě díky tomu zařadím luštěniny do jídelníčku, skvělé ..