Ingredience
400 g špaget
250 g pancetty na kostičky
6 žloutků
olivový olej
parmezán
pepř
sůl
Postup
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Jakmile začne voda v hrnci vřít, osolíme a dáme do ní vařit špagety. Špagety uvaříme al dente.
Mezitím si na lžičce olivového oleje opečeme na pánvi dozlatova nakrájené kostičky pancetty. Část opečené pancetty si můžeme dát stranou a ponechat na ozdobu.
V mističce si vyšleháme žloutky se 4 lžícemi nastrouhaného parmezánu. Za stálého šlehání ke žloutkům přimícháme 1 větší naběračku vody ze špaget. Opepříme.
Jakmile jsou špagety uvařené al dente, slijeme je, přidáme je do pánve s opečenou pancettou a promícháme. Pánev úplně stáhneme z ohně a vmícháme žloutkovou směs. Už nevaříme.
Každou porci posypeme odloženou pancettou a čerstvě nastrouhaným parmezánem.
Spaghetti carbonara
Koloseum, Fontána di Trevi a Francesco Totti. První tři věci co mě napadnou, když se řekne Řím. Upřímně, to pořadí mám obráceně, ale takhle to zní, vzhledem k historii takového města jako je Řím, důstojněji. A další pojem, který by neměl zapadnout, je carbonara. Tento recept na spaghetti je původem z Říma a v řadě těch klíčových slov charakterizující Řím nedělá vůbec ostudu. Recept, který byl objeven až v polovině minulého století, je natolik jednoduchý a zároveň chutný, že mu stačilo necelých 100 let, aby se rozšířil po restauracích a domácnostech celého světa. Vítejte v Římě.
Uvařili jsme 3.1.2015
Komentáře
Ale ciste logicky - proc pridavat vodu, kdyz jeste nevim, jaka bude konzistence finalniho vyrobku...?)
V zadnem pripade jiz do zloutko/syrove smesi...
v 1:30
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Carbonara