Ricottové gnocchi s rajčaty


Tohle jídlo je natolik dobré, že Blanka ho navařila jak pro regiment. Když jsem se po třetím přidání ptal, co bude dělat s těmi zbytky, tak mi řekla, že to má na druhý den k obědu. Naprosto jsem zapomněl na fakt, že může taky někdy něco od oběda zbýt na druhý den. A dokonce mi to přijde jako taková neúcta, že jen co dopíšu tento perex, půjdu najít Blanky porci „na zítra“ a rovnou jí sním. Aby viděla, že nám to fakt chutnalo a necítila se uražená, že jsme nechali zbytky.

Ingredience
Gnocchi
400 g ricotty
2 vejce
240 g hladké mouky, prosáté
100 g najemno nastrouhaného parmezánu + na podávání
sůl
Rajčatová omáčka
5 lžic extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, najemno nasekané
500 g cherry rajčat, přepůlených
čerstvá bazalka na podávání
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup
Ricottu dáme do mísy s najemno nastrouhaným parmezánem, špetkou soli a vejci. Po částech jemně zapracujeme 200 g hladké mouky. Zbývající mouku zapracujeme podle potřeby. Měli bychom získat pevné, ale zároveň tvárné těsto. Pokud přidáme mouky mnoho, budou uvařené gnocchi tuhé.
Vypracované těsto rozdělíme na 8 částí a vyválíme z nich válečky o průměru 2 cm. Každý váleček rozkrájíme na 2 cm velké špalíčky a lehce do každého otiskneme zuby vidličky, čímž získáme typické zářezy.



Hotové gnocchi pokládáme na jemně pomoučený vál. Gnocchi můžeme uchovat zakryté potravinářskou fólií až 24 hodin v chladničce.
Ve velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni olivový olej, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme ho krátce orestovat. Jakmile česnek zesklovatí, zvýšíme teplotu a přidáme přepůlená rajčata. Za stálého míchání necháme krátce orestovat.
Gnocchi uvaříme ve velkém hrnci osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou a přidáme je do pánve k rajčatové omáčce. Jemně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme posypané najemno nasekanou bazalkou a najemno nastrouhaným parmezánem.

Vytisknout

Uvařili jsme 10.12.2017


Komentáře

   odpovědět
Pěkný večer Blanko a Kubo, na druhý konec Prahy 1 ,

Moc díky za další skvělý recept. Skvělý, rychlý, úžasný, atd. atd.

Strašně jsme si pochutnali.
kublanka odpověděl(a)
Ahoj, moc děkujeme, taky tohle jídlo milujeme a je to evergreen Blanky kuchyně ;) díky díky
  Gnocchi odpovědět
Včera jsem vyzkoušela Váš recept, a i když ještě musím trošku vypilovat tvary 2 , gnocchi jsou výborné. Přidala jsem na česnek máslové žampiony a moc jsme si pochutnali. Děkuji.
kublanka odpověděl(a)
SUPER, děkujeme moc ;)
  Gnocchi odpovědět
Gnocchi mají rádi moji pubertální synové. Vždycky jsem je kupovala, ale teď připravila podle Vašeho receptu. Moc nám chutnali, díky!!! 1 1 1 1
kublanka odpověděl(a)
Super, děkujeme! U nás se taky vždy po nich zapráší ;) děkujeme