Ingredience
400 g kořene petržele
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
20 g másla
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka kokosového mléka
1 svazek pažitky
sůl
Postup
Petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek nasekáme najemno.
Ve větším hrnci si na středním ohni rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a petržel. Poté přidáme kari a nasekaný česnek a krátce zarestujeme. Jakmile se česnek s kari rozvoní, přilijeme vývar a necháme vařit na mírném ohni do změknutí (20-30 minut). Změklou zeleninu spolu s vývarem rozmixujeme dohladka a případně propasírujeme přes cedník. Na závěr vmícháme kokosové mléko a krátce prohřejeme. Dochutíme solí.
Podáváme s najemno nasekanou pažitkou.
Petrželová polévka
Petržel je, dle všech dostupných informací, super zdravá zelenina. Co je ale takhle zdravé, to se mi naštěstí většinou vyhýbá obloukem. Proto mi je navýsost podezřelé, co tímto receptem Blanka sleduje. Což o to, polévka je to výborná, ale co je zatím? Napadá mne jenom pořekadlo:"petržel, aby dlouho vydržel".
Ale já už nechci dalšího prcka, beztak umím jen kluky a Blanka by se z třetího kluka musela definitivně zbláznit. Takže pořád doufám, že zatím bylo něco jiného...
Uvařili jsme 28.5.2015
Komentáře
Polévka je výtečná. Naprosto nás dostala. Měla jsem obavy, zda nám bude chutnat, ale bylo to zbytečné.
Náš tuning v podobě chilli papriček, zvedl polévku na vyšší úroveň. Milujeme totiž indickou kuchyni a kokosové mléko mě k tuningu přímo vyprovokovalo .
Díky moc za super typ. Vaše recepty jsou nej ...