400 g kořene petržele
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
20 g másla
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka kokosového mléka
1 svazek pažitky
sůl
Postup
Petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek nasekáme najemno.
Ve větším hrnci si na středním ohni rozpustíme máslo, na kterém necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a petržel. Poté přidáme kari a nasekaný česnek a krátce zarestujeme. Jakmile se česnek s kari rozvoní, přilijeme vývar a necháme vařit na mírném ohni do změknutí (20-30 minut). Změklou zeleninu spolu s vývarem rozmixujeme dohladka a případně propasírujeme přes cedník. Na závěr vmícháme kokosové mléko a krátce prohřejeme. Dochutíme solí.
Podáváme s najemno nasekanou pažitkou.


Komentáře
Polévka je výtečná. Naprosto nás dostala. Měla jsem obavy, zda nám bude chutnat, ale bylo to zbytečné.
Náš tuning v podobě chilli papriček, zvedl polévku na vyšší úroveň. Milujeme totiž indickou kuchyni a kokosové mléko mě k tuningu přímo vyprovokovalo
Díky moc za super typ. Vaše recepty jsou nej ...