200 g malých bílých fazolí
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, najemno nakrájená
1 mrkev, najemno nakrájená
1 řapík celeru, najemno nakrájený
4 stroužky česneku, najemno nakrájené
1 l zeleninového vývaru
600 ml rajčatové passaty
1 větvička rozmarýnu
200 g malých těstovin
Na podávání
1 chilli paprička, najemno nasekaná
hrst bazalky
parmezán, najemno nastrouhaný
extra panenský olivový olej
Postup
Sušené fazole namočíme přes noc do studené vody.
Následující den rozehřejeme ve větším hrnci 2 lžíce olivového oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek. Necháme za občasného míchání restovat na mírném ohni do změknutí (8-10 minut).
Přidáme vývar, passatu, scezené fazole a větvičku rozmarýnu. Necháme vařit na mírném ohni do změknutí (30-40 minut).
Jakmile jsou fazole uvařené doměkka, přidáme těstoviny, které za občasného míchání uvaříme al dente. V případě potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Těsně před podáváním vmícháme nahrubo natrhanou bazalku. Podáváme s najemno nakrájenou chilli papričkou, nastrouhaným parmezánem a jemně zakápnuté extra panenským olivovým olejem. Nejlépe chutná s opečeným chlebem.

Komentáře
uvari, zalezi ale na druhu pouzitych fazoli a dobe po jakou jsou namocene. Tady jsou pouzite opravdu male bile fazole, u kterych staci kratka doba vareni.
recept vypadá opravdu skvěle (ostatně jako všechny ostatní
Díky moc
Určitě náš nový oblíbený recept.
Díky.
Polívčička byla úžasná. Fazolky jsem mela i po 1 a 1/2 hodině vaření malounko tvrdší, ale jinak to nemělo chybu. Příprava není moc náročná. Zvládne každý.
Já trochu víc vytunila s domácími chilli papričkami a mletým pepřem. Vyplatilo se.
Díky za další super recept.
Nedal mi spát ten váš tygří chlebík