Zelná placka
3 vejce
50 g hladké mouky
50 ml mléka
4 jarní cibulky, nasekané najemno
200 g zelí, nasekané najemno
2 červené chilli papričky, na kolečka
½ lžíce světlé sójové omáčky
řepkový olej na smažení
Okonomiyaki omáčka
1 ½ lžíce kečupu
½ lžíce worcesterské omáčky
2 lžičky medu
1 lžička tmavé sójové omáčky
Majonéza
2 lžíce majonézy
limetová šťáva podle chuti
černý sezam na podávání
Postup
Vejce, mouku a mléko vyšleháme v míse dohladka. Přidáme polovinu nakrájené cibulky, zelí, polovinu nakrájených chilli papričkek, sójovou omáčku a dobře promícháme. V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme asi ½ lžíce oleje, přidáme polovinu těsta a vytvarujeme zhruba 1 cm silnou placku. Přiklopíme poklicí a pečeme na mírném ohni asi 5 minut. Poté placku opatrně otočíme, znovu zakryjeme poklicí a pečeme dalších 5 minut. Stejným způsobem zpracujeme i druhou polovinu těsta. Mezitím smícháme v misce všechny suroviny na okonomiyaki omáčku a majonézu dochutíme limetovou šťávou.
Upečené placky podáváme vydatně zakápnuté připravenými omáčkami a posypané zbylou cibulkou, najemno nakrájeno chilli papričkou a černým sezamem.

Komentáře
jen pro jistotu se zeptám. Zelí je myšleno hlávkové? A bílé, nebo červené?
Díky