Mexický snídaňový salát
To se pár chytrých hlav a není to náhoda, že v Československu, sešlo a vymyslelo… Vymyslelo (mimochodem vymysleli to bratia zo Slovenska) drobnou spolupráci dávných sousedů na poli blogování. Vždy se zvolí určité téma a každý ze spolupracujících blogů připraví recept, tentokrát je to téma #Fitsblogermi , kdy cílem všech zapojených je ukázat, že i zdravé jídlo může být atraktivní. Více se dozvíte ZDE.
A jelikož se nám doma nahromadily tuny mexických fazolí, tak tato akce přišla vhod a my vám můžeme představit fit recept podle Kublanky. Zejména kombinace fazolí a pálivého z Vás uděla velmi fit bězče, ale je opravdu báječný.
200 g sušených černých fazolí
2 lžíce olivového oleje
½ červené cibule – najemno nakrájená
špetka vloček chipotle
špetka mletého římského kmínu
1 avokádo
1 středně zralé mango
čerstvý koriandr
2 lžíce nakládaných papriček jalapenos
4 vejce
Sůl
Postup
Černé fazole přebere, propláchneme vlažnou vodou a namočíme je na 8-12 hodin do studené vody. V téže vodě je poté uvaříme doměkka (cca 90 minut). Uvařené fazole propláchneme studenou vodou a necháme je vykapat v cedníku.
Avokádo přepůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mango oloupeme a dužninu rovněž nakrájíme na tenké plátky.
V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli, okapané fazole, chipotle, mletý římský kmín, osolíme a necháme za občasného míchání na mírném ohni několik minut restovat.
Nakrájené avokádo a mango dáme spolu s fazolemi do mísy, přidáme zhruba 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru a dobře promícháme. Pánev, ve které jsme připravovali fazole, vytřeme papírovou utěrkou a postupně na ní připravíme 4 volská oka. Fazolový salát rozdělíme na 4 talíře, na každý talíř dáme jedno volské oko, posypeme několik plátky papriček jalapenos a lístky koriandru. Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.