Ingredience
500 g vodního melounu, bez semínek + na podávání
250 g cherry rajčat
1 salátová okurka
1 červená paprika, zbavená semínek
½ červené cibule
1 stroužek česneku
75 ml vody
4 lžíce olivového oleje + na podávání
2 lžíce citronové šťávy
hrst hladkolisté petrželky
čerstvě mletý černý pepř
sůl
Postup
Polovinu salátové okurky, ¼ papriky, ¼ cibule a asi 100 g cherry rajčat nakrájíme najemno. Dochutíme solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou. Uložíme v chladničce do podávání.
Zbytek okurky, papriky, rajčat, cibule a meloun nakrájíme nahrubo a spolu s česnekem, citronovou šťávou, olivovým olejem a vodou je dáme mixéru. Osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka.
Gazpacho necháme 30–60 minut vychladit v chladničce.
Dobře vychlazené gazpacho podáváme s několika kuličkami vodního melounu a připravenou salsou. Zakápneme olivovým olejem.
Melounové gazpacho
Chtěl jsem tu parafrázovat Rimmera a Listera z Červeného trpaslíka a jejich repliku o polévce Gazpacho, ale uvědomil jsem si, že je to spíše seriál pro pamětníky a v současné tvorbě o Gazpacho nikdo vtipy nedělá. Takže tady je jedno melounové a slovy klasika MAKE GAZPACHO GREAT AGAIN!
Uvařili jsme 30.7.2023
Komentáře