Mangový sorbet s chilli


Když jsem byl malé dítě, tak jsem vždycky chtěl jahodovou zmrzlinu. Doba pokročila a děti mají jiné chutě. Pokud jdeme někdy někam na zmrzlinu, tak všichni jednohlasně chceme mangovou zmrzlinu. Někdy ale musíme být s Blankou trochu sobci, a proto si uděláme zmrzlinu určenou pouze pro nás dva. Zmrzlinu, která vás nejdříve ochladí a potom pekelně zahřeje. A nebojte, pro děti jsme nakonec udělali verzi bez chilli, takže zase takový sobci nejsme.

Ingredience
250 g zralého manga bez slupky a pecky (cca 2 větší manga)
180 g cukru krupice
200 ml horké vody
2 limetky
1 paprička bird´s eye chilli + na ozdobu


Postup
Vodu s cukrem dáme do menšího hrnce a za stálého míchání přivedeme na mírném ohni k varu. Jakmile se cukr úplně rozpustí, stáhneme z ohně a necháme zcela vychladnout.



Papričku zbavíme semínek a nasekáme ji na co nejmenší kousky, které ještě nožem na prkénku utřeme do pasty. Mango nakrájíme na malé kostičky a spolu s utřenou papričkou, šťávou ze dvou limetek a cukrovým sirupem je dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Případně dochutíme cukrem nebo limetkovou šťávou.
Směs nalijeme do uzavíratelné nádoby, uzavřeme víkem a dáme na 3-4 hodiny do mrazáku. Po 3-4 hodinách vyndáme z mrazáku a pokud je směs po obvodu a na dně již zmrzlá (ve středu bude ještě tekutější), přendáme ji do mixéru a rozmixujeme do hladka. Směs vrátíme do uzavíratelné nádoby a necháme ji v mrazáku ztuhnout. Poté opět rozmixujeme a zamrazíme. Cyklus zopakujeme ještě jednou, celkem tedy budeme směs mixovat 3x.
Po posledním mixování necháme sorbet v mrazáku až do úplného ztuhnutí (zpravidla do druhého dne).



Sorbet podáváme s najemno nakrájenou kůrou z limetky a papričkou.





Vytisknout

Uvařili jsme 13.3.2015


Komentáře

Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.