Salát ze zeleného manga


Asi to znáte, máte chřipku, je vám nedobře a k tomu i stejně tak vypadáte. Rudý nos, oteklý obličej, mastné vlasy a pleť. Prostě nic extra reprezentativního. A přesně na tohle je dobré mango. Nejen že obsahuje spoustu vitamínů od A do Z (a to takřka doslova), ale i podporuje krásu (snad nejen duše, ale podle různých zdrojů i tu navenek). Tak jsem šel Blance koupit mango, ať už tu chřipku konečně překoná.
A myslíte, že jsem se dočkal zasloužené odměny? Ano i ne. Blanka mne odpálkovala, že to mango je nezralé, ale nakonec mi z něj udělala k večeři výborný salát. Řeknete si salát, pche, řízek to není, ale chyba lávky, dokonce jsem si třikrát přidal, takže na ostatní zbyly jen ty řízky. A já teď budu krásný a zdravý jako Tom Cruise v devadesátkách.

Ingredience
2 manga (nezralá)
8 ks fazolových lusků
4 ks cherry rajčat - přepůlená
8 ks čerstvých mátových listů
2 lžíce rozdrcených opražených kešu oříšků
2 lžíce smažené cibulky
čerstvý koriandr
Omáčka
1 stroužek česneku
4 ks cherry rajčat
1 limetka – šťáva
2 chilli papričky
50 g palmového cukru
3 lžíce kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky


Postup
Nejdříve si připravíme omáčku. V mixéru rozmixujeme všechny suroviny a vzniklou omáčku dáme na 60 minut uležet do lednice.
Fazolové lusky krátce povaříme a po vychladnutí je překrájíme na zhruba 2-3 cm velké kousky. Manga oloupeme a nakrájíme je na tenké nudličky, které dáme spolu s fazolkami, cherry rajčaty a nasekaný mátovými lístky do mísy a prsty promícháme. Před podáváním posypeme salát rozdrcenými kešu oříšky, osmaženou cibulkou a lístky koriandru. Omáčku podáváme samostatně v misce a salát jí zalijeme bezprostředně před podáváním.

Vytisknout

Uvařili jsme 30.10.2015


Komentáře

Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.