Lososové ceviche


K: "A co se píše do toho perexu vlastně?"
B: "Hlavně už tam nepiš, že Kuba je tlustej, děti na zabití a další tvoje rádobyvtipné řeči, co píšeš do každého úvodu."
K: "Dobře, ale pokud napíšu, že Blanka je tlustá, tak mne zabiješ..."
B: "Zabiju!!!"
K: "Ale mně by se to hodilo pro pointu, jakože dietní rybička s avokádem."
B: "Tak si tam klidně tu pointu nech, ale tady máš rozvodové papír..."
K: "... a kudlu do zad. Myslím, že tento perex nechám bez pointy a příběhu." V rámci zachování rodinného krbu.

Ingredience
cca 500 g čerstvého lososa bez kůže
sůl
4 limety
1 pomeranč
2 stroužky česneku, utřené
asi 5 cm velký kousek zázvoru, oloupaný
1 červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky
1 paprička jalapenos, nakrájená na kolečka
1 avokádo
4 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru + ozdobu
nachos na podávání
Marinovaná cibule (není nutné)
1 středně velká červená cibule
1 limeta
sůl


Postup
Lososa očistíme a nakrájíme ho na zhruba 1 cm velké kostky, které vložíme do skleněné nebo keramické mísy. Osolíme.
Na marinovanou cibuli nakrájíme červenou cibuli na tenké nudličky, dáme je do misky, posolíme a zakapeme je šťávou z 1 limety. Promícháme a necháme zhruba 10 minut uležet.
Na marinádu vymačkáme do skleněné nebo keramické misky limety s pomerančem, přidáme utřený česnek a najemno nastrouhaný zázvor. Necháme asi 30 minut odležet.
Mezitím oloupeme avokádo, zbavíme ho pecky a nakrájíme na kostičky. Nakrájené avokádo přidáme společně s nakrájenou červenou cibuli a papričkou jalapenos do mísy s lososem.
Přidáme nasekaný koriandr a přes sítko na lososa přecedíme připravenou citrusovou marinádou. Promícháme a necháme asi 15 minut marinovat.
Připravené ceviche rozdělíme do misek, dozdobíme koriandem, případně nakládanou cibulí a ihned podáváme s kukuřičnými lupínky nachos.



Vytisknout

Uvařili jsme 9.1.2022


Komentáře

Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.