Kolumbijská vejce


Jsou věci, co se nikdy nepřejí. Jedna z nich jsou míchaná vajíčka. Ani si vlastně neumím představit, že bych v sobotu ráno poslal Blanku s nabídkou míchaných vajíček k šípku. To by bylo stejně pošahané, jako odmítnout Blanky nabídku: „Nechceš si jít od nás odpočinout třeba do hospody? A nechvátej domu, až budeš mít dost tak přijď.“
Tahle nabídka se také samozřejmě neodmítá. Jediný rozdíl je, že nabídku na vajíčka k snídani občas za uherský rok dostanu, nabídku, abych šel do hospody, jsem nedostal zatím nikdy.

Ingredience (na 2 porce)
20 g másla
hrst najemno nasekané jarní cibulky
4 vejce
1 rajče
1 zralé, ale pevné avokádo
extra panenský olivový olej
chilli vločky
2 krajíce chleba, opečené
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup
Rajče rozčtvrtíme a nožem vyřízneme semínka. Zbylou pevnou dužinu nakrájíme na kostičky. Vejce vyklepneme do misky a vidličkou je prošleháme.
Avokádo nožem rozpůlíme, vyjmeme pecku a oloupeme. Každou polovinu nakrájíme šikmo ostrým nožem na velmi tenké plátky. Nakrájené avokádo opatrně prsty roztáhneme do tvaru písmene U. Jeden konec stočíme směrem dovnitř (střed)a zbytek vytvarujeme do šneka. Vzniklou avokádovou růži opatrně přendáme na opečený chléb, zakápneme olivovým olejem, posypeme chilli vločkami, solí a pepřem.



Ve středně velké pánvi rozehřejeme na mírném ohni máslo. Jakmile začne máslo pěnit, přidáme najemno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Přidáme vejce a za stálého míchání je necháme vařit do krémové konzistence. Na závěr vmícháme na kostičky nakrájená rajčat, dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Ihned podáváme s avokádovým toastem.

Vytisknout

Uvařili jsme 25.11.2017


Komentáře

Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.