Ingredience
450 g zmrazené kukuřice
1 střední cibule
1 řapík celeru
2 stroužky česneku
1 plechovka kokosového mléka
500 ml kuřecího vývaru
2-3 bird´s eye chilli papričky
1 hrst kokosových chipsů
1 hrst čerstvého koriandu
1 limetka
olivový olej
pepř
sůl
Postup
Na 2 lžících olivového oleje si na středním ohni zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli s nahrubo nakrájeným řapíkem celeru. Jakmile nám zesklovatí (cca 5 minut) přidáme nahrubo nakrájený česnek a jednu semínek zbavenou papričku a krátce zarestujeme.
Přidáme kukuřici, vývar, kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15-20 minut a poté rozmixujeme. Pokud se nám nepodaří polévka rozmixovat do hladka, můžeme ji přecedit přes jemné síto. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme jemně zakápnuté olivovým olejem, koriandrem, chilli papričkou a orestovanými kokosovými chipsy. Těsně před podáváním zakápneme limetkovou šťávou.
Kokosovo-kukuřičná polévka
Nikdy bych nevěřil, že budeme doma vařit asijská jídla. Nikdy bych nevěřil, že večeře v restauraci může být tak inspirativní.
Minulý týden jsme byli pozváni našimi úžasnými přáteli do restaurace SaSaZu na večeři. Mezi mnoha chody, které nám byly servírovány, nás zaujala také pikantní krémová polévka z kukuřice a kokosového mléka. Jestli jsme se přiblížili originálu si netroufnu říci, ale určitě jsme uvařili výbornou polévku, kterou vám dnes můžeme představit.
Nikdy bych nevěřil, že naše děti budou jíst pikantní polévku. Nikdy neříkejte nikdy, celý hrnec polévky zmizel během chvilky.
Uvařili jsme 25.2.2015
Komentáře