450 g zmrazené kukuřice
1 střední cibule
1 řapík celeru
2 stroužky česneku
1 plechovka kokosového mléka
500 ml kuřecího vývaru
2-3 bird´s eye chilli papričky
1 hrst kokosových chipsů
1 hrst čerstvého koriandu
1 limetka
olivový olej
pepř
sůl
Postup
Na 2 lžících olivového oleje si na středním ohni zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli s nahrubo nakrájeným řapíkem celeru. Jakmile nám zesklovatí (cca 5 minut) přidáme nahrubo nakrájený česnek a jednu semínek zbavenou papričku a krátce zarestujeme.
Přidáme kukuřici, vývar, kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15-20 minut a poté rozmixujeme. Pokud se nám nepodaří polévka rozmixovat do hladka, můžeme ji přecedit přes jemné síto. Dochutíme solí a pepřem.
Podáváme jemně zakápnuté olivovým olejem, koriandrem, chilli papričkou a orestovanými kokosovými chipsy. Těsně před podáváním zakápneme limetkovou šťávou.


Komentáře