Koblihy St John Bakery


Nejlepší koblihy mají v Maso a kobliha a to mi nikdo nevymluví. Dokonce máme s kolegy domluvu, že kdo tam jde na oběd, musí přinést alespoň jednu zpátky do kanceláře.
Jenže pak to dopadne tak, že pět lidí stojí nad jednou koblihou a přemýšlí, jak ji příborovým nožíkem nejlépe spravedlivě rozdělit.
Ostatně koblihy jsou u nás v práci v kurzu neustále. Stačí na poradě sáhnout na mobil a hned je to “za koblihu”, tzn. že další den se nemusím starat o snídani, protože proviněný musí všem přinést koblihy ke snídani. Leckdy si s naší koblihovou závislostí připadám jako na americké policejní stanici.
No a jelikož se blíží nepříjemné výročí, kdy mám zase o rok blíže do důchodu, tak se Blanka rozhodla, že místo dortu připraví pro kolegy koblihy. A ne ledajaké, ale koblihy od St. John Bakery, které jsou dokonce oceněné michelinskou hvězdou.

Ingredience (na 20 kusů)
Těsto
500 g hladké mouky
60 g cukru krupice + na obalení
10 g soli
15 g čerstvého droždí
4 vejce
½ citrónu – najemno nastrouhaná kůra (pouze žlutá část)
150 g vody
125 g změklého másla
slunečnicový olej na smažení
Náplň
500 ml plnotučného mléka
1 vanilkový lusk
6 žloutků
125 g cukru krupice
80 g hladké mouky
200 ml 40% šlehačky


Postup
Ve vodě rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr krupici, sůl, citrónovou kůru, 4 vejce a rozpuštěné droždí. Za pomoci elektrického hnětače vypracujeme těsto. S hnětením těsta pokračujeme až do okamžiku, kdy se začne formovat do koule a bude se oddělovat od stěn mísy (8 minut). Malé množství mouky přidáme pouze v případě, že se nám těsto nezačne ani po uplynutí 8 minut hnětení oddělovat od stěn mísy.
K dobře vypracovanému těstu po částech zapracujeme s pomocí elektrického hnětače máslo (po cca 25 g). Jakmile je máslo zapracované, hněteme těsto na vysokou rychlost až do okamžiku, kdy je těsto krásně lesklé a velmi pružné. Mísu s těstem zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení velikosti (60-90 minut). Poté těsto prohněteme, znovu ho zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho kynout do druhého dne v lednici.
Následující den si z pečícího papíru vystřihneme 20 čtverců, které rozložíme na pečící plech a hodně pomoučíme. Odpočinuté těsto rozdělíme na 20 stejných kousků (po cca 50 g), ze kterých na pomoučeném vále vyválíme kuličky, které rozložíme na připravené čtverce pečícího papíru. Vyválené kuličky pomoučíme, zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme je kynout do zdvojnásobení velikosti (3 – 4 hodiny).



V pánvi si rozehřejeme vysokou vrstvu slunečnicového oleje na 180 °C. Vykynuté koblihy s pomocí pečícího papíru překlopíme do rozpáleného oleje a smažíme je z každé strany 2 minuty. Usmažené koblihy zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce. Ještě teplé je obalíme v cukru krupici a po vychladnutí je plníme krémem.

Náplň
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a tupou stranou nože z něj vyškrábneme semínka, která dáme spolu i s luskem do hrnce s plnotučným mlékem. Na mírném ohni přivedeme za občasného míchání k varu.
Mezitím prošleháme v misce cukr krupici se žloutky a poté k nim prosejeme hladkou mouku a opět prošleháme.
Jakmile mléko začne vřít, přelijeme ho tenkým pramínkem za stálého šlehání k prošlehaným žloutkům. Potom směs přelijeme zpět do hrnce a za stálého míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí (5 minut). Velmi hustý krém přepasírujeme přes nerezový cedník, na jeho povrch přitlačíme potravinářskou fólii, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté dáme krém vychladit do lednice. Druhý den vyšleháme šlehačku, kterou s pomocí metličky promícháme s vychlazeným krémem. Krémem naplníme cukrářský sáček, nožem uděláme v koblize otvor a naplníme ji připraveným krémem.







Vytisknout

Uvařili jsme 21.1.2016


Komentáře

   odpovědět
Ďakujem za recept .Sú božské.Dovolím si jednu malú vychytávku.Vytvarované guličky kladiem na jednotlivé štvorce nepomúčeného papiera ,nechám nakysnúť a potom kladiem aj s papierom do oleja.Papier sa krásne oddelí od cesta a dá sa vybrať napr.pinzetou .Tak sa vám cesto nezdeformuje pri kladení do oleja.????
  Koblihy odpovědět
Jsem vždy trochu překvapený, když na cestách vidím jídlo, které mám spojené skoro výhradně s Českem ...
A stalo se mi to i u koblih, kterým v Izraeli říkají sufganiyah.
https://www.jidlonacestach.cz/sufganiyah-aneb-izraelske-koblihy/
Když budete mít možnost, vyzkoušejte i ty :-)
   odpovědět
Dobrý den :) koblížky jsou opravdu výborný, ale teda z toho papíru mi nešly vůbec odlepit :D příště je dám na pomoučené prkýnko, jak jsem zvyklá. Ale chci se zeptat - koblížky se nemají otáčet v půlce kynutí? A nepodařil se mi vprostředku ten světlý proužek. Může to být tím, že šly špatně sundat z toho papíru a neměly tak pěkný tvar? Díky :)
  Kynuti odpovědět
Dobrý den,
právě jsem dosmažila první dávku, děti jsou nadšené. ???? Už mi tu zvonily i s kamarády, tak na oběd moc nezbyde. Ale chtěla jsem zeptat, bylo by možné, těsto zadělat ráno a nechat kynout místo přes noc, tak přes den. Večer utvarovar, ráno pak nechat ohřát z lednice na pokojovku a smažit. Chodí u nás průvod masopustní a stále hledám recept, kdy bych nemusela vstávat ve 4 ráno, aby byly čerstvé. Tyhle jsem po vytvarování hodila do malinko vyhřáté trouby a rozjely se mi na maxikoblihy. ????emáte zkušenost? Moc děkuji z recept i případnou radu.
odpověděl(a)
Dobrý den,
troufale si dovoluji odpovídat, ač nejsem ani jedn z autorů receptu, na který byl dotaz směřován. Ovšem také každoročně řeším stejný "problém". Nakonec jsem vychytala tři postupy, které fungují:
1) vstávat ve č, jak říkáte 5
2) večer před spánkem jsou již natvarované do jednotlivých koblih a vykynuté tak na 3/4. Takto je dám do lenice, kde se kynutí zpomalí a do rána v lednici (mám zde 3 stupně)počkají a dokynou. Nesmažím ihned. z lednice, ale vyndám je na pracovní plochu jakmile stanu a udělám vše potřebné okolo. Pak je již házím do oleje a jsou parádní :-)
3) pokud nemáte dost místa v lednici na to, tam vložit dva plechy, tak je ideální koblihy těsně před spaním předtvarovat a ihned dát kynout do nějaké chladné místnosti, kde budou celou noc kynnout. Já je dávám vždy do garáže, která ze 3/4 pod úrovní země a je zde v únoru slušný chládek. Přesnou teplotu však nevím. Mám zde ale zkušenost, že mi zde přes noc těsto ihned po natvarování do rána dokyne do slušného stavu - a pokud by ještě chviličku chtělo, odnesu ho ráno do pokojové teploty a zde rychle dokyne do požadované velikosti. Takhle zacházím jak z mazanci nebo vánočkami a vždy to fungovalo. 1

Nejlepší je ale vždy si to jednou "nanečisto" zkusit, protože každý máme doma jinou teplotu. Vím, u drogy to není tak náchylné jako u kvasu, ale stejně tam rozdíl bude.

Snad je Vám tato odpověď ještě platná - u nás však maškary chodí až v sobotu, tedy za dva dny, a tak snad rady ještě využijete 1

Přeji hodně koblihového i nekoblihového zdaru! 1 1 1
  Maxikobliha odpovědět
Dobrý den, stojím před výzvou. Kamarád si přeje pro přítelkyni maxikoblihu - velkou jako dort. Trochu se bojím, že se tak velký kus těsta dostatečně neprosmaží. Napadlo mě smažit ve woku, abych dosáhla vysoké vrstvy oleje... nějaký nápad, doporučení? Díky Dana
  Již podruhé odpovědět
Ano, dělám je podruhé a prvně jsem je dělala minulou sobotu. Jen se po nich zaprášilo. A to jsme byli doma sami z manželem. Dnes manžel synovi vyprávěl o tom, že lepší koblihy nejedl a přitom na mě dělali psí oči. No nic. Musím ovšem říct, že po prvním zadėlání jsem chtěla vzít mísu od robotu a prohodit jí oknem až do pergoly. Ještė, že jsem to neudělala. Udělala si kávu a přečetla si to celé i s komentáři. Musím popravdė a navzdory mé netrpėlivosti říct, že se těsto chovalo úplně přesně jak je popsáno v postupu. A jsou dobré i druhý den, pokud zbudou. Díky za skvėle popsaný postup, díky tomu, že nepředpokládáte, že jsme cukráři, pekaři a kuchaři a řešíte, co jsme udělali špatnė, abychom si také pochutnali, má šanci i ten co umí jen číst a nemá jedinou buňku talentu pro kulinářství. Takže opět DĚKUJU a tėším se až se vrátíte. 10
  Teplota oleje odpovědět
Dobrý den,

mohu se zeptat na radu ohledně měření teploty oleje? To měřite nějakým teploměrem do masa (případně prosím podělíte se, jaký teploměr máte) a nebo už na to máte odhad?

Děkuji předem za Vaši odpověď!

Děkuji za všechny Vaše recepty již několikátý týden s nimi v kuchyni pracuji a jsou všechny naprosto báječné!

S pozdravem Marie Lacinova
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den,
měříme to cukrářským teploměrem (cca kolem 250 korun).
Na google najdete.

děkujeme moc za přízeň a ať se recepty daří 1
   odpovědět
Dobrý večer, tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale musela jsem přidat mouky minimálně tak 150g, aby těsto nebylo tekoucí:( Tady v komentářích jsem si až samozřejmě pozdě přečetla, že nemá být úplně pevné, ale já ho i tak měla opravdu jak pudink. Teď kyne, pak půjde do lednice, tak jsem na něj zvědavá:)
kublanka odpověděl(a)
dobrý večer a jak to dopadlo?
  super odpovědět
Dobrý večer, tak som zistila, že milujem recepty, v ktorých sa niečo pripraví a potom par hodín čaká, pretože s dvoma deťmi je to presne vymedzenie môjho voľného času :D a boli strašne dobré. Diky!
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, ne nadarmo se říká "kdo si počká, ten se dočká" a "trpělivost růže přináší" :))) tak jsem rádi,že se vše povedlo k oboustranné spokojenosti :) děkujeme
  koblihy/donuty odpovědět
Dobrý večer, koblihy chci dělat v neděli, zkoušela jsem vaše donutové těsto tak bude znova to, ale zaujal mě krém z tohoto receptu.. Hodil by se i na naplnění rozříznuté koblihy/donutu nebo bude na to moc řídký a vyteče? Nemám jehlici na plnění tak asi krém dovnitř nedostanu...(mimochodem, minulý pokus proběhl ve Skotsku v polních podmínkách, plněné máslo-pudink krémem a olizovat se celý personál v práci :-D)
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, pokud ten krém uvaříte do tuha, opravdu do tuha a použijete 40% šlehačku, tak by to mělo být v pořádku. Pokud byste si to chtěla pojistit, můžete použít i ztužovač šlehačky, případně použít klasický recept, kdy se dává místo šlehačky máslo. Snad takhle to bude ok :) díky moc
  Minikoblížky odpovědět
Dobrý den,
Vaše verze koblih mě naprosto uchvátila, tím spíš, že se přímo v receptu počítá s lednicovym kynutím. U nás se z praktických důvodů přesouvá ostatkový průvod maškar na sobotu a jsme zvyklí pro ně chystat občerstvení. Vždycky to byly kynuté koláče, ale letos bych se ráda posunula blíže k tradici a připravila pro maškary koblížky, sice si kvůli smažení přivítání ale je to pro mě skvělá příležitost vyzkoušet Váš recept. Celá akce probíhá venku a dosti živelně, tak jsem chtěla dělat mínikoblížky akorát do ruky. Máte zkušenosti s menšími? Kromě toho, že s tím budu mít asi trochu více práce, bychi žádné nástrahy nečekala -snad jen větší fofr při smažení.
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, tak pevně věříme, že se podaří a budou všichni spokojení, jenom se musí pohlídat kynutí, aby nepřekynuly a smažit můžete při vyšší teplotě a rychleji. Mějte se krásně a držíme palce! Kuba a Blanka 1
  Koblihy odpovědět
Chystám se na ně a chci je naplnit čokoládovou ganache... nebude to moc sladké/hutné? Osobně bych si teda dala tyto, ale jsem obklopena čokomilci... :-/ :-)
kublanka odpověděl(a)
Jděte si svojí cestou :) spíše zkuste udělat čokoládový puding a vyšlehat s trochou másla. Ta ganache bude poté ztuhlá a taky hutná .. zkusit to můžete taky. Nicméně doporučujeme spíše originál a nebo viz výše napsané ;)
  Koblihy odpovědět
Dobry den,jde testo vypracovat i rucne? Diky za odpoved :)
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, to těsto je tak tekuté, že se u toho hrozně moc nadřete, nehledě na to, že se zpracovává opravdu dlouho. My používáme elektrický ruční hnětač (robot už nemáme), ale minimálně ty hnětací metli to chce.
  Donuty odpovědět
Dobry den, miluju koblihy ale radeji je mam ve forme donitu kde je poleva nahore na koblizku, chci se zeptat zda muzu pouzit tohle stejne testo i na donuty? Kde je uprostred vykrojene kolecko????, myslim si ze by to nemel byt problem ale radeji se ptam:) dekuji za odpoved:)
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, moc bychom to nedoporučovali, tohle těsto je velmi specifické a háklivé na vyfouknutí. Je to moc velké riziko. Zkuste raději tenhle recept, ten se vám určitě bude líbit: http://www.kublanka.cz/index/donuty

děkujeme K+B
  Koblizky odpovědět
Dobře odpoledne, rozhodla jsem se také pustit do koblizku a povedly se skvěle. Jen musím říct, že časově to byla fuška, ale vysledek stal za to. Moc díky a těším se na další receptiky. 1
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, tak to jsme moc rádi. Holt to není recept na rychlou snídani, ale stojí to za to :) děkujeme
  těsto odpovědět
Ještě jsem se chtěla zeptat, zrovna je dělám, hnětu těsto v eletrickém hnětači, to těsto se pořád lepí, a netvaruje se do koule, pořád přidávám mouku a pořád nic, pořád je dost lepivé tak nevím :( má mít normální tvar koule jako u každého kynutého těsta, které se dává kynout?
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, těsto bude opravdu velmi hodně lepivé. A opravdu se musí hnětat osm minut elektrickým hnětačem. Teprve poté, pokud se těsto nezačne při hnětání oddělovat od stěn mísy a formovat "koule", která ale bude stále hodně lepivá, tak přidat velmi MALÉ množství mouky. Těsto se zpevní až po zapracování másla a nočním kynutím v lednici. Čím více mouky se bude přidávat, tím budou koblihy tužší a méně nadýchané :(
  Misto vanil. Lusku odpovědět
Dobry den, vanilkovy lusk nekupuji, je moc drahy, mohla by jste mi prosim doporucit co misto nej, nebo ho uplne vynechat? Moc dekuji
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den Zuzano, vanilkovy extrakt od dr.oetker (cca 1/2 lzicky), nebo cast cukru nahradit vanilkovym cukrem. Vanilka je zde zasadni surovina, takze bych ji nevynechavala. 1
  koblihy odpovědět
Dobrý den, dnes jsem smažila podle Vašeho receptu.Když jsem koblihu obrátila na druhou stranu při smažení, tak ta strana v tom oleji se najedné straně nafoukla a jakoby se naklonila, tím pádem se špatně spodní strana osmažila. Nevíte,čím se to tak stalo? Jinak chutově jsou skvělé, to lednicové kynutí je super.Peču kváskové chleby, tak to lednicové kynutí hodně využívám.Moc díky za odpověd.
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, občas se to stává. Těžko říct čím to může být, těsto může být například nedokynuté. Takže příště bych je nechala kynout o trochu déle. Snad to takhle napsaný pomůže, ale těžko říct od počítače :) díky K
   odpovědět
Mám před sebou volnou sobotu, tak jsem se rozhodla koblihy vyzkoušet. Jen se chci ještě doptat - jak moc vysoká by měla být ta vrstva oleje? Stačí cca do půlky výšky koblihy, aby se osmažila nejprve z jedné a pak z druhé strany, nebo má kobliha spíš plavat? Děkuju moc a držím si palce (pak dám vědět, jak to dopadlo :))
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, Mela by plavat, takze minimalne cca 5 cm vysoka vrstva oleje. Dejte vedet jak jste dopadla
  Záchrana odpovědět
Vy jste pokaždý moje záchrana. Vždy, když nevím co by, zajdu sem a ještě se mi nestalo, že bych si nevybrala. Jste nevyčerpatelná studna inspirace.
Nicméně v novém roce vše dobré a hlavně nás neopouštějte 2 , neboť bych nevěděla kam se vrtnout s otázkou, co budu vařit nebo péct zítra. Iva
kublanka odpověděl(a)
Děkujeme moc, jsme rádi, že dokážeme inspirovat. Přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a věřte, že Vás letos ještě neopustíme. Naopak přitvrdíme :))) děkujeme moc
   odpovědět
Chtela bych se zeptat, delala jsem koblihy po 50g a jak jsem je smazila tak uvnitr byly jeste stale syrove,sle po okrajich usmazene;( Nevite v cem je chyba?Dekuji
kublanka odpověděl(a)
dobrý den, to bude zřejmě moc vysokou teplotou smažení. Protože venku se spálily a vevnitř se ještě nestihly prosmažit. Zkusit příště třeba cukrářský teploměr, který se vyloženě vkládá třeba do oleje fritézy. Fritovací hrnce totiž často neodpovídají realitě. Díky K.
   odpovědět
Můj první koblihový pokus a jsou luxusní! Nemám robot, tak to sice bylo trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Děkuju :-)! 2
kublanka odpověděl(a)
super, to jsme moc rádi a děkujeme 1
   odpovědět
Skvělý recept. Děkuji za inspiraci. Jen bych se chtěla zeptat, zda těsto musí kynout do druhého dne? Nestačilo by ho nechat nakynout pouze 90 minut a hned smažit? A ještě jedna otázka..je možné z tohoto těsta udělat klasický doughnuts s dírkou uprostřed? Děkuji za odpověď :)
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, bohužel to kynutí je nezbytné. bez něj by pak nešly koblihy tvarovat a je dost zásadní pro celkovou chuť. Doba kynutí jedna aktivuje lepek a pak ještě dobře ztuhne to máslo v něm. Ad doughnuts tak tam máme trochu jiné těsto, ale asi by to šlo. To těsto ale u těchto koblih je hodně měkké a lepivé. Jedině rozválet na hodně pomoučeném válu a pak vykrájet. Ale nemáme s tímhle těstem zkušenosti na klasiku. Doughnuty máme pak v tomto receptu: http://www.kublanka.cz/index/donuty
   odpovědět
Moc děkuji za recept. Koblihy jsem smažila včera, výsledek sice vzhledově ne tak dokonalý jako Blančiny (podcenila jsem pomoučení pečícího papíru a zároveň je nechala trochu překynout - dcerka měla velikánský hlad:-)), ale chuťově no prostě mňam. Teď mi však zbyly bílky z krému, takže se asi budu muset osmělit a pustit se do vašich laskonek 1
kublanka odpověděl(a)
tak vzhůru do toho :) to jsme moc rádi, že chutnalo a dařilo se :)
   odpovědět
Shodou okolností ani ne týden po mém pečení jsem se ocitla v Londýně a neodolala a do St John Bakery zašla a musím říct, že kobliha je naprosto identická, ne-li lepší, protože jim se přeci jen na pultíku válely půl dne a hlavně doma je dělaná s láskou. 1
kublanka odpověděl(a)
to je parádní, to se krásně čte, děkujeme moc. my tam s Blankou musíme taky zajet na nějakou opozděnou svatební cestu. asi o 7 let opozdenou
  super odpovědět
Koblihy vyšly skvěle, teda až moc skvěle. Dělala jsem 20 ks podle receptu a byly maxi obří. A než jsem se otočila, tak byly pryč I presto, že mi krém vyšel tekutější (nevíte proč)? A humorná vložka na závěr - při plnění mi prasknul pytlík a ohodil okolo přihlížející hladovce a cast kuchyně. Ale nic nepřišlo nazmar - vše bylo pečlivě olízáno :o)
Zdravím
Ivana
kublanka odpověděl(a)
to jsme moc rádi, že to vyšlo takhle a že chutnalo. jinak ad krem - Mohlo to byt slehackou, ktera zrejme pri promichavani s kremem zvodnatela. Nebo ten krem nebyl dostatecne povareny, tezko rict... 1
   odpovědět
Naprosté nebe v hubě! 3 Myslela jsem si, že cronuts u nás nic nepřekoná, ale zdá se, že tohle je velmi silný soupeř! 1 Moc děkujem za recept, právě si celá rodina pochutnáváme a už nikdy se neodvážíme dělat jiné koblihy, než tyhle.
kublanka odpověděl(a)
:-))))) děkujeme moc... u nás v práci, teď každý den se všichni ptají kdy přinesu nové. Od top managerů až po vrátné :-)
   odpovědět
Koblihy jsou super. Moc se povedly. Můžu dát na svůj blog Váš recept s odkazem na Váše stránky? Moc se mi líbí Vaše recepty. Bascha
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, to jsme rádi, že chutnalo :) klidně si dejte na blog, náš recept to původně také není 1
   odpovědět
Mám za sebou ochutnávku koblih a opět musím jenom chválit: jsou skvělé! Jsou mi současně jasné dvě věci - už nikdy si nekoupím běžnou koblihu a musím do Maso a kobliha ochutnat pro srovnání ty jejich. Díky a zdravím.
kublanka odpověděl(a)
Děkujeme a jsme rádi, že chutná!
   odpovědět
Kolik hodin prosím pěkně znamená přes noc v lednici? :)
kublanka odpověděl(a)
Cca 6-12 hodin, pricemz to tam ale muze zustat dele. Dulezite je aby se nam testo diky diky kynuti a maslu zpevnilo, takze bych asi pod 6 hodin nesla.
   odpovědět
Tak koblihy jsem zkusila udělat a musela vše pro velký úspěch opakovat i druhý den. Móc dobrý.
kublanka odpověděl(a)
super, děkujeme moc
  načasování odpovědět
Jdu do toho! Jen prosím o radu s načasováním: krémem plnit až v den servírování, nebo i večer před? (Chtěla bych je vzít do práce, a ráno určitě nestihnu usmažit, vychladnout, naplnit.) Díky!
kublanka odpověděl(a)
Hani, v tomhle případě bych je usmažil den předem, krém případně připravil také den předem, ale plnil bych to až v ten den. Ale nemáme s tím zkušenost, píši sice v první osobě, ale přepisuji hlas Blanky :) jinak prostě to nebude to samé no, čerstvá je čerstvá. Jo a neboj se toho těsta. Fakt ze začátku vypadá hodně divně, ale ono to dopadne :-)
  Otvory :) odpovědět
To je krasa nejkrasovitejsi! Jen maly-hloupy dotaz a prosba o radu: mate napad, jak by slo docilit co nejvetsiho otvoru pro krem, aby byl koblizek uplne nacpany a kremu co nejvice? (viz Maso a kobliha:)) Zitra jdu do toho, tak si rikam, jestli se mi vytvor nerozpadne, kdyz se pokusim "zaotvorovat vice"?:) Diky
kublanka odpověděl(a)
děkujeme, jediné co nás napadá a máme to ověřené , tak strčit dovnitř prst a zvětšit to takhle :) v prstu je větší cit :)
   odpovědět
teda ty jsou.. nevim, co podle vás vařit drív, naposledy jsme dělali carnitas burgery a už jsme je stihli dvakrát opakovat, všechno je od vás naprostá pecka :-)
kublanka odpověděl(a)
Děkujeme! No zrovna carnitas burger bych si dal taky. Musím vymyslet Blance menu na víkend, aby mi taky něco připravila :)
  Koblihy odpovědět
Dobry den, tak nad temito koblihami slintam u fotek na Instagramu Maskrtnice :-) tak zitra budu slintat v realu.Rano jsem si vsimla receptu a uz mi krasne kyne testo!!! Jste super velka inspirace,jen tak dal!!! 1 1 1
kublanka odpověděl(a)
děkujeme moc! dejte vědět jak se povedly 1
  Koblihy odpovědět
No teda, vypadají božsky! Děti mě už dlouhou dobu prosí o domácí koblihy a mně se tolik nechtělo. Když jsem dnes uviděla ty vaše, tak se do nich pustím. Je to výzva 1 .
kublanka odpověděl(a)
super! tak to jsme rádi, že napomůžeme utišení dětského volání, doma se nám to moc nedaří, tak alespoň v jiných rodinách 1
   odpovědět
Uaaa to musím zkusit! Blíží se ostatky, tak je dokonce příležitost je konečně udělat, loni jsem váhala a nakonec nevyzkoušela...
kublanka odpověděl(a)
Jasně, to se musí zkusit! Jenom se nebát, že to těsto vypadá hodně divoce, ale fakt se to povede 1