Ingredience
2 kachní prsa s kůží a bez kosti
3 lžíce hoisin omáčky
½ lžičky mletého badyánu
1 lžíce sezamového oleje
1 salátová okurka
1 zralé mango
4 jarní cibulky
1 lžíce rýžového octa
maldonská sůl
bílý sezam
čerstvý koriandr
papričky bird´s eye chilli
Postup
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem nařežeme kůži do mřížky. Dáváme pozor, abychom nařízli pouze kůži a nikoliv maso.
V misce si smícháme hoisin omáčku s badyánem a sezamovým olejem. Směsí ze všech stran kachní prsa důkladně potřeme, zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme je na 30-60 minut marinovat při pokojové teplotě. Zbývající marinádu si ponecháme na grilování.
Mezitím si připravíme mangový salát. Mango oloupeme, zbavíme ho pecky a nakrájíme ho na tenké nudličky. Salátovou okurku podélně rozřízneme a lžící odstraníme všechny semínka. Okurku nakrájíme na nudličky a jarní cibulku na tenká kolečka. Vše dáme do misky, pokapeme rýžovým octem a prsty jemně promícháme.
Namarinovaná kachní prsa grilujeme na rozpáleném grilu 8-10 minut z každé strany. V průběhu grilování je potíráme zbylou marinádou. Ugrilovaná kachní prsa necháme 5 minut odpočinout a poté je nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Sezam si krátce opražíme.
Plátky kachních prsou podáváme s mangovým salátem, posypané opraženým sezamem a maldonskou solí. Podle chuti posypeme čerstvým koriandrem a chilli papričkami.
Kachní prsa s mangovým salátem
K nedělnímu svátečnímu obědu patří kachna. To nám nikdo nevymluví. A taky jí máme rádi. Ale klasická kachna našich babiček potřebuje trochu více času a to vstávání ke kachně, brrr. Proto tady máme recept pro ty z vás, kteří mají chuť na kachnu, ale chtějí si v neděli pospat. Bohužel to není úplně náš případ, jelikož vstávání našich ratolestí se dennodenně pohybuje konstantně od 6:05 do 6:06, ale výjimečně se podaří, že děti zapomenou vstát a zpříjemňovat nám tak brzké ráno. A to potom pánubohu děkujeme za každou minutu strávenou blaženým poleháváním.
Uvařili jsme 4.5.2015
Komentáře