Ingredience
3-4 kukuřičné klasy
1 dlouhá červená chilli paprička
5 lžic másla
1 lžíce nasekaného koriandru
slunečnicový olej
1 limetka
sůl
Postup
Pokud máme kukuřičné klasy s listy, můžeme je na kukuřici ponechat, pouze je stáhneme dolů a kukuřici očistíme od tzv. vlasů. Takto očistěné kukuřice dáme vařit do velkého hrnce s vroucí vodou na cca 30 minut. Kukuřice by měla změknout. Uvařené kukuřice osušíme, potřeme je slunečnicovým olejem a ze všech stran je opečeme na rozpáleném grilu dozlatova. Kukuřice je možné opéct i na rozpálené pánvi.
Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji najemno. Máslo rozpustíme a poté do něj přidáme nasekanou chilli papričku s nasekaným koriandrem.
Upečené kukuřice osolíme a důkladně je potřeme ochuceným máslem. Podáváme s nakrájenou limetkou.
Grilovaná kukuřice
Ještě nedávno byla jediná kukuřice na mém jídelníčku ta pražená, nezdravá, ale tuze dobrá. Prostě slaný popcorn. Postupem času Blanka ovládla můj jídelníček stejně jako bankovní konto a můj volný čas a pokoušela se přidat do standardního jídelníčku i kukuřici v jiné podobě. A především zrušit tu praženou.
Dá se říci, že zažila polovičaté vítězství. Popcorn si čas od času dám ještě teď, ale s velikou chutí si dám tuto úpravu kukuřice na grilu.
Uvařili jsme 6.7.2015
Komentáře