500 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí
325 ml vlažné vody
1 lžíce olivového oleje
10 g soli
maldonská sůl na posypání
rozmarýn
Postup
Droždí si rozdrobíme do malé misky a zalijeme ho vlažnou vodou. Mícháme až do úplného rozpuštění.
Ve velké míse si smícháme prosátou mouku se solí. V mouce si uděláme důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs a přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vypracujeme vláčné těsto, které nesmí být příliš lepivé.

Těsto dáme do větší mísy, zakryjeme ho potravinářskou fólií a dáme ho kynout na 30-40 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svoji velikost. Poté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a prohněteme.
Plech si vyložíme pečícím papírem, nebo ho vymažeme olivovým olejem. Z těsta vytvarujeme jednu vyšší placku (nebo dvě menší), kterou přeneseme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Placku pokapeme olivovým olejem, který rozetřeme po celém povrchu a konečky prstů se snažíme olej zapracovat do těsta (těsto promačkáváme).


Troubu si předehřejeme na 220 °C. Plech přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zhruba 30 minut kynout. Do vykynutého těsta zapícháme v pravidelných rozestupech větvičky rozmarýnu, posypeme maldonskou solí a dáme péct do předehřátě trouby na 10-15 minut do zezlátnutí.

Po upečení ještě potřeme olivovým olejem, do kterého můžeme přidat utřený česnek. Necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře
Máte skvěle popsané postupy, budu zkoušet další a další recepty
DÍKY
(a fotky nejlepsi je davat na instagram nebo na facebook ;))
Ostatně takový drobný tip i na jiné recepty:
http://www.traditionaloven.com/conversions_of_measures/yeast_converter.html
(sušené - active dry versus čerstvé - fresh)
Díky