Elotes


Elotes jsou oblíbený mexický streed food. A jako správný street food je velmi jednoduchý na přípravu a až neúměrně chutný. V tomto případě dokonce „žravý“. Může za to několik málo surovin, které spolu vzájemně hrají společnou melodii chutě. A když se k tomu přidá dobře chlazené mexické pivo, tak si ještě chvilku můžete prodloužit právě zmizelé prázdniny a končící léto.

Ingredience
4 neoloupané kukuřičné klasy
4 lžíce majonézy
40 g najemno nastrouhaného sýra Cotija nebo parmezánu
mletý kajenský pepř
najemno nasekaný koriandr
1 limeta na podávání


Postup
Kukuřicím odstraníme svrchní tvrdé listy, ponecháme zhruba 3 vrstvy listů a kukuřice namočíme nejméně na 30 minut do studené vody. Osušíme a grilujeme na rozpáleném grilu až jsou listy spálené (asi 15 minut). Průběžně otáčíme. Všechny listy shrneme dolů a dáme ještě krátce ogrilovat.
Necháme mírně vychladnout a klasy ze všech stran potřeme majonézou. Obalíme v nastrouhaném sýru, posypeme kajenským pepřem a najemno nasekaným koriandrem.
Ihned podáváme s klínkem limety.

Vytisknout

Uvařili jsme 2.9.2017


Komentáře

Zatím nemáme žádné komentáře. To je škoda.