Ingredience
1 malá dýně hokaido
několik větviček tymiánu
čerstvě mletý černý pepř
sůl
2 lžíce olivového oleje
Bylinková ricotta
250 g ricotty
2 lžičky najemno nasekané hladkolisté petrželky
2 lžičky najemno nasekané pažitky
2 lžičky čerstvých lístků tymiánu
1 stroužek česneku, utřený
sůl
čerstvě mletý černý pepř
Na podávání
ciabatta, nakrájená na plátky
1 stroužek česneku, na potření
velká hrst rukoly
nahrubo nasekané vlašské ořechy
Postup
Pečicí troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni hokaido zbavíme slupky, rozpůlíme, lžící vydlabeme jaderník i se semínky a nakrájíme ji na kostičky. Nakrájenou dýni rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme lístky tymiánu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Vše rukama promícháme tak, aby byl každý kousek dýně ochucený. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20–30 minut dozlatova. V polovině pečení dýni promícháme.
Mezitím promícháme ricottu s najemno nasekanými bylinkami a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Jakmile je dýně hotová, opečeme plátky ciabatty v topinkovači dokřupava. Opečené plátky chleba potřeme stroužkem česneku, bylinkovou ricottou a poklademe pečenou dýní. Na závěr dozdobíme rukolou a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Ihned podáváme.
Dýňová bruschetta
Blanka mi zakázala psát perex o hubnutí, prý stejně na to kašlu, perex o přežrání psát taky nemám, protože je to každý druhý perex. No a pak uvaří dýni, na kterou mám všechny vtipy už vyčerpané. Takže vám popřeji dobrou chuť, vážně to stojí za to.
Uvařili jsme 24.9.2020
Komentáře
[url=D]DS[/url]
[linkDсtext](https://google.com)
"D":http://SDSDSD