Ingredience
3 vejce velikosti L
95 g hladké mouky
2 lžičky vanilkového cukru
200 ml plnotučného mléka
špetka soli
2 lžíce másla
cukr moučka na podávání
sezónní ovoce
1 limetka
Postup
Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo dáme do litinové pánve (průměr 25 cm), která je vhodná pro použití v troubě a necháme ji zhruba 3 minuty předehřívat v troubě.
Mezitím si do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vejce, mléko, cukr a špetku soli. Vše promícháme elektrickým šlehačem, až získáme dokonale hladké těstíčko. Oproti klasickému palačinkovému těstu bude vypadat řidší. Pánev s rozehřátým máslem vyndáme z trouby a krouživým pohybem rozlijeme máslo po celé pánvi. Pánev vrátíme na pečící rošt a jedním pohybem do ní vlijeme připravené těsto. Troubu ihned zavřeme a pečeme 20-25 minut. V žádném případě nesmíme troubu v průběhu pečení otevřít. Pečeme dozlatova, okraje se nám zvednou do výšky.
Ihned podáváme posypané cukrem moučka, se sezónním ovocem a zakápnuté limetkou.
Palačinka Dutch Baby
Dutch baby palačinka je takový lingvistický oříšek. Jak by název napovídal, tak by měla pocházet ze země tulipánů. Ale skutečnost je naprosto jiná, dokonce ani nepochází z evropského kontinentu. První palačinka se narodila v jubilejním roce 1900 v rodinné restauraci Manca's Cafe v USA. Kořeny majitele, pana Viktora Manca, sahaly až do Německa a řadil se mezi německo-anglické obyvatele tehdejšího Seattlu. A právě pro tyto přistěhovalce z Německa se vžilo pojmenování "Dutch".
Konec historického hlášení, běžte pro vajíčka do lednice a hurá na výborný letní dezert.
Uvařili jsme 4.6.2015
Komentáře
http://www.kublanka.cz/index/slana_baby_dutch