250 g lišek
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku – najemno nakrájený
2 malé sušené chilli papričky – najemno nasekané
½ citrónu
hrst najemno nasekané hladkolisté petrželky
50 g másla
parmezán
pepř
sůl
Pasta
300 g hladké mouky typu „00“
2 vejce velikosti "L"
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vína
Postup
Hladkou mouku prosejeme na čistou pracovní plochu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce bílého vína a 2 vejce. Nejdříve s pomocí vidličky, později s pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by bylo příliš suché, přidáme po lžičce bílé víno (nebo vodu), pokud naopak příliš lepivé, přidáme trochu hladké mouky. Z těsta vytvarujeme kouli, zakryjeme ji potravinářskou fólií a necháme ji 30 minut odpočinout na pracovní ploše.
Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejně velké části. Z každé části vyválíme placku o tloušťce 1 mm. Vykrajovátkem o průměru našich raznic vykrájíme kolečka, která lehce pomoučíme, vložíme je mezi 2 raznice a stlačíme. Vzniklé corzetti pokládáme na lehce pomoučenou utěrku. Pokud s těstem zrovna nepracujeme, musíme ho mít zakryté potravinářskou fólií.


Ve velké pánvi si rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, na kterém zprudka orestujeme lišky (10-20 vteřin), poté k nim přidáme nasekaný česnek, chilli a špetku soli. Mírně snížíme plamen a necháme za občasného míchání restovat následujících 4-5 minut. Poté zcela stáhneme z ohně, přidáme máslo, zakápneme citrónem a dochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme nasekanou petrželku.
Corzetti uvaříme ve velkém množství osolené vody al dente (3-4 minuty), scedíme a promícháme s připravenými liškami. Ihned podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře
ty originál italské jsou fakt drahé, od 60 dolarů dál. ještě lze asi použít váleček se vzorem a potom vykrájet kolečka. ale potom je vzor pouze z jedné strany