Brazilské vdolečky


Když v Brazílii začne období dešťů, na tváři jindy veselých Brazilců se zračí smutek. Sluníčko v háji a místo toho často těžké ledové kapky, kterým není konce. A právě pro tyto smutnější dny mají Brazilci skvělý lék! Koblihy v podobě kapek a věřte nám, že až jednu ochutnáte, tak vám bude jedno, jestli venku sněží nebo tam padají třeba zrovna trakaře.

Ingredience (1 hrnek =250 ml)
2 vejce
¾ hrnku krupicového cukru
2 lžíce změklého másla
½ lžičky soli
1 lžíce kypřícího prášku
1 hrnek plnotučného mléka
2 hrnky hladké mouky
rostlinný olej na smažení
skořicový cukr na podávání


Postup
Hlubokou pánev nebo hrnec naplníme zhruba 8cm vysokou vrstvou oleje, který rozehřejeme na teplotu 180 °C.
Mezitím v míse prošleháme vejce s máslem, cukrem a solí. Poté po částech střídavě zapracujeme mléko s prosátou hladkou moukou.



Na závěr přidáme prosátý kypřící prášek a dobře promícháme. Mělo by nám vzniknout dokonale hladké těstíčko. Poté ihned jednou lžičkou nebereme těsto a druhou těsto seškrábneme do rozpáleného oleje. Smažíme vždy maximálně 6 – 8 koblížků najednou, zhruba 3 minuty, ze všech stran dozlatova. Usmažené vyndáme děrovanou naběračkou na papírovou utěrku, kde je zbavíme přebytečného oleje. Pak je ihned obalíme ve skořicovém cukru. Podáváme horké.



Vytisknout

Uvařili jsme 13.3.2022


Komentáře

  Brazilské vdolečky odpovědět
Babička dělávala něco podobného, vím už jen, že jsme se toho vždycky strašně přežrali 2 a říkali jsme tomu smažené myši 5