Ingredience (1 hrnek =250 ml)
2 vejce
¾ hrnku krupicového cukru
2 lžíce změklého másla
½ lžičky soli
1 lžíce kypřícího prášku
1 hrnek plnotučného mléka
2 hrnky hladké mouky
rostlinný olej na smažení
skořicový cukr na podávání
Postup
Hlubokou pánev nebo hrnec naplníme zhruba 8cm vysokou vrstvou oleje, který rozehřejeme na teplotu 180 °C.
Mezitím v míse prošleháme vejce s máslem, cukrem a solí. Poté po částech střídavě zapracujeme mléko s prosátou hladkou moukou.
Na závěr přidáme prosátý kypřící prášek a dobře promícháme. Mělo by nám vzniknout dokonale hladké těstíčko.
Poté ihned jednou lžičkou nebereme těsto a druhou těsto seškrábneme do rozpáleného oleje. Smažíme vždy maximálně 6 – 8 koblížků najednou, zhruba 3 minuty, ze všech stran dozlatova.
Usmažené vyndáme děrovanou naběračkou na papírovou utěrku, kde je zbavíme přebytečného oleje. Pak je ihned obalíme ve skořicovém cukru. Podáváme horké.
Brazilské vdolečky
Když v Brazílii začne období dešťů, na tváři jindy veselých Brazilců se zračí smutek. Sluníčko v háji a místo toho často těžké ledové kapky, kterým není konce. A právě pro tyto smutnější dny mají Brazilci skvělý lék! Koblihy v podobě kapek a věřte nám, že až jednu ochutnáte, tak vám bude jedno, jestli venku sněží nebo tam padají třeba zrovna trakaře.
Uvařili jsme 13.3.2022
Komentáře