Anglické muffiny


Znáte snídaně u McDonalds? Muffiny zapečené sýrem a další variace? Anglický muffin je výborné pečivo vhodné pro rodinné snídaně. S nutellou, s vajíčkem, se slaninou a nebo s džemem. Každému dle jeho chuti. Níže naleznete recept, který vás provede jednoduchým postupem, jak si tuto dobrotu připravit doma.

Ingredience
300 g hladké mouky
15 g cukru krupice
15 g změklého másla na kostičky
7 g sušeného droždí
170 ml vlažného mléka
1 vejce
6 g soli
15 g kukuřičné mouky nebo polenty
olej na vymazání


Postup
Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme sůl a promícháme. V menší misce smícháme vlažné mléko, droždí a cukr. Počkáme, až se nám na hladině začne dělat pěna (asi 10 minut).
V mouce si uděláme důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs, přidáme vejce a máslo. Vypracujeme vláčné těsto, které ještě deset minut ručně prohněteme na válu. Těsto musí být jemné a pružné.
Olejem vytřeme velkou mísu, dáme tam těsto, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout do zdvojnásobení velikosti. Mezitím si připravím plech vyložený pečícím papírem, který posypeme polovinou kukuřičné mouky anebo polenty. Vykynuté těsto si vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme na placku o tloušťce 1,5 cm. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujeme muffiny.



Zbylé těsto prohněteme, rozválíme a vykrájíme zbylé muffiny. Muffiny pokládáme na posypaný pečící papír.
Všechny muffiny potom posypeme druhou polovinou polenty. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout přibližně 30 minut.



Na středním ohni si rozpálíme silnostěnnou pánev, na které opékáme vykynuté muffiny 6-7 minut z každé strany dozlatova.



Necháme vychladnout na mřížce. Poté je rozřízneme a řeznou plochu opečeme. Podáváme s máslem a džemem anebo použijeme při přípravě vejce Benedikt nebo Florentine.

Vytisknout

Uvařili jsme 20.12.2014


Komentáře

   odpovědět
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zda máte vyzkoušeno, zpracované, nevykynuté těsto odložit do lednice a nechat kynout a opékat až druhý den ? A ještě, prosím, napadá Vás, čím nahradit polentu ? Nemám teď v zásobách :-/ .. Jinak Vám musím napsat, že máte krásný blog a ňam recepty ... :-) díky, Katka
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, to by mělo fungovat, nechat to kynout takto v lednici, jenom pak druhý den to nechte v teple dokynout do té požadované dvojnásobné velikosti. A ad polenta - možná pšeničná krupice, nebo hrubá mouka, ta by měla stačit. Ale vyzkoušené to nemáme. Děkujeme moc a snad se povede podle přání. Kuba a Blanka 1
  úžasné odpovědět
Moc děkuji za úžasný recept, který jsem dnes vyzkoušela. Muffiny byly naprosto úchvatné a zase jsem si šplhla u syna i manžela. :) Teď to sepisuji na blog a nezapomenu vás tam zmínit. Moc děkuji za návod a přeji vám krásný večer, Daniela www.zemenamtodala.com
kublanka odpověděl(a)
to jsme rádi, že se povedlo a že chutnalo :) jinak máte moc hezký blog a hlavně teda super "spider-náčiní" :-) to by se líbilo našim klukům :)
   odpovědět
Jsem kvuli nim vstala velmi brzy, docela jsem na ne spechala (hladova:)), ale dost se mi spalily a tak jsem prisla o kurcicky, ale chutnaly bajecne. Naopak kdyz jsem potom delala dalsi na mnohem mensim zaru tak mi nedodelaly :(. Muze to byt tim, ze jsem nepouzila silnotesnou panev? Nemam, tak jsem pouzila panev co byla doma.
kublanka odpověděl(a)
1 Může to být tím. Ona silnostěnná pánev nakumuluje teplo a více se v ní drží. Zatímco klasická pánev reaguje přímo na zdroj tepla. Proto se hůře ovlivňuje konstantní teplota. Proto je lepší silnostěnná, kdy jí člověk rozehřeje a pak se v ní ta teplota drží a pro muffiny je dost zásadní. Ale když si osvojíte správnou teplotu i u normální pánve, tak to půjde. Jen je potřeba to jet stylem pokus/omyl nejspíš 1 1 1
   odpovědět
Dobrý den..nejdřív musím napsat, že Vaše recepty a fotografie jsou jednoduše úžasný.. A teď k otázce.. Je možný hotové muffiny zamrazit? Díky za odpověď..
kublanka odpověděl(a)
Dobrý den, neměl by to být problém, ale nejlépe hned čerstvě udělané. Potom jenom nechat povolit při pokojové teplotě a rozříznout potom a lehce opéct na pánvi. A děkujeme za chválu :)
   odpovědět
Prostě parádní, kuchařské umění!!
kublanka odpověděl(a)
díky moc :)
  Mnam odpovědět
Kdybych byla ranní ptáče, možná bych to někdy i na tu snídani udělala :))