20-minutové kuřecí kari
Pravidelně chodíme s rodinou několikrát ročně do pražské zoo. A na co se naše děti těší nejvíc? Na opice? Na lanovku? Nebo snad na slony? Ani jedno, naše děti (a nejenom oni) se nejvíce těší na thajské kari.
V jedné z mnoha restaurací v areálu zoo totiž podávají thajské kuřecí kari. Dříve jsme si každý dali něco jiného a od sebe ochutnávali. Poslední roky už objednáváme rovnou čtyři kari a navzájem si krademe z talířů.
Máte to do zoo daleko? Nebo stejně jako my nechcete čekat jen na jednu ze čtyř návštěv ročně? Tak si ho udělejte doma a klidně k večeři, protože ho zvládnete za 20 minut od A do Z.
Ingredience (na 4 porce)
4 kuřecí prsní řízky
2 ½ lžičky kari koření
½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 lžíce slunečnicového oleje
1 menší cibule, nakrájená najemno
400 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého zázvoru, oloupaný
4 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
hrst nahrubo nasekaných pražených arašídů
sůl
Postup
Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na zhruba 2 cm velké kousky. Maso osolíme a v míse ho smícháme s čerstvě mletým černým pepřem a kari kořením.
Kokosové mléko, česnek a zázvor rozmixujeme několika pulzy v mixéru dohladka.
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme slunečnicový olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme maso s kořením a necháme ho krátce orestovat. Když se koření rozvoní, podlijeme kokosovým mlékem a za občasného míchání necháme zhruba 7 – 10 minut jemně probublávat. Těsně před podáváním vmícháme špenát a necháme ho zhruba 1 minutu povařit.
Podáváme posypané praženými arašídy. Nejlépe chutná s rýží nebo chlebovou plackou naan.
4 kuřecí prsní řízky
2 ½ lžičky kari koření
½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 lžíce slunečnicového oleje
1 menší cibule, nakrájená najemno
400 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého zázvoru, oloupaný
4 stroužky česneku
150 g čerstvého baby špenátu
hrst nahrubo nasekaných pražených arašídů
sůl
Postup
Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na zhruba 2 cm velké kousky. Maso osolíme a v míse ho smícháme s čerstvě mletým černým pepřem a kari kořením.
Kokosové mléko, česnek a zázvor rozmixujeme několika pulzy v mixéru dohladka.
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme slunečnicový olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme maso s kořením a necháme ho krátce orestovat. Když se koření rozvoní, podlijeme kokosovým mlékem a za občasného míchání necháme zhruba 7 – 10 minut jemně probublávat. Těsně před podáváním vmícháme špenát a necháme ho zhruba 1 minutu povařit.
Podáváme posypané praženými arašídy. Nejlépe chutná s rýží nebo chlebovou plackou naan.
Uvařili jsme 17.2.2022
Komentáře
Doporučuju a díky!